Gonzalo Higuain

Od Argentinske reprezentacije oprostio se jedan od najboljih igrača

Higuain ima 31 godinu, a trenutno igra za Chelsea kao posuđeni igrač Juventusa. U posljednje vrijeme nije bio u planovima izbornika Argentine Lionela Scalonija, pa se navodi kako je i to jedan od razloga povlačenja
Sport / Nogomet | 29. 03. 2019. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Gonzalo Higuain

U Argentini je odjeknula vijest koja je iznenadila mnoge. Jedan od najboljih i najiskusnijih reprezentativaca "Gaučosa" Gonzalo Higuain odlučio je otići u reprezentativnu mirovinu.

Higuain ima 31 godinu, a trenutno igra za Chelsea kao posuđeni igrač Juventusa. U posljednje vrijeme nije bio u planovima izbornika Argentine Lionela Scalonija, pa se navodi kako je i to jedan od razloga povlačenja, piše SportKlub.hr.

„Moja era u nacionalnoj reprezentaciji je gotova. Sada ću državni momčad pratiti kao gledatelj, a siguran sam da će to brojne obradovati“, rekao je Higuain.

„Razgovarao sam s izbornikom Scalonijem i približio sam mu svoj stav. Stojim iza ove odluke i uvjeren sam da će se ispostaviti kao dobra. Želim provoditi više vremena sa svojom obitelji, kao i poštediti ih stresa uslijed oštrih kritika na moj račun“, rekao je popularni „Pipita“, koji je s reprezentacijom Argentine odigrao tri finala velikih turnira, ali nije nijednom osvojio trofej.

Za "Gaučose" je odigrao 75 utakmica, postigavši 31 pogodak, uz 13 asistencija. Za Albiceleste je debitirao 2009. godine, a igrao je na tri svjetska prvenstva. Šesti je strijelac argentinske reprezentacije u povijesti, a od slavng Maradone je postigao samo tri gola manje.

Higuain će više ostati zapamćen po svojim kapitalnim promašajima negoli po uspjesima.  Ljubitelji nogometa dugo će pamtiti Higuainove promašaje u finalu Svjetskog prvenstva 2014. protiv Njemačke, kad je na svjoj kopački imao ''serviran'' naslov svjetskog prvaka, ali im je on na koncu izmakao, ponajviše zbog tih promašaja.

Kopirati
Drag cursor here to close