Protiv rasizma

Objašnjeno zašto je Rakitić kao kapetan na rukama nosio dvije trake

Nedavno se Interov napadač Romelu Lukaku našao u središtu skandala u kojem su on i kolega mu iz Rome Chris Smalling izašli na naslovnici lista Corriere dello Sport s naslovom “crni petak”. Talijanski klubovi oštro su reagirali.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2019. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Ivan Rakitić predaje kapetansku vrpcu Luisu Suarezu

Inter i Barcelona susreli su se u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka u kojem je Barca slavila 2:1 i tako Nerazzurre izbacila iz Lige prvaka. Kako Barceloni ta utakmica nije imala rezultatski značaj, trener Ernesto Valverde napravio je mnoge promjene.

No u odnosu na prethodnih nekoliko utkamica u prvoj postavi našao se hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Hrvatski veznjak nastupio je od prve minute, baš kao i u posljednje tri utkamice, no ovaj put dobio je najveću čast.

Naime, Valverde mu je dao kapetansku trakicu, što je vrlo neobično za igrača o kojem se toliko pričalo da će napustiti momčad Barcelone.

No, mnogi su primijetili da je Rakitić nosio i drugu trakicu na dvojoj desnoj ruci te da ju je također, uz ovu kapetansku, predao Luisu Suarezu.

Na toj plavoj vrpci našli su se grbovi Intera i Barcelone, a ona je dio kampanje protiv rasizma koji postaje sve veći problem pogotovo u talijanskom nogometu.

Nedavno se Interov napadač Romelu Lukaku našao u središtu skandala u kojem su on i kolega mu iz Rome Chris Smalling izašli na naslovnici talijanskog lista Corriere dello Sport s naslovom “crni petak”.

Talijanski klubovi oštro su kritizirali takav potez, a korak dalje otišli su Milan i Roma koji su do kraja godine zabranili pristup novinarima CDS-a svojim press konferencijama i trening centru te su svojim igračima i trenerima zabranili davanje izjava za taj medij.

Kopirati
Drag cursor here to close