Prvoligaš iz Bjelava

Obad: Želimo da HNK Čapljina bude u vrhu ljestvice

Već sigurna akvizicija Čapljine za nastavak prvenstva je Dominik Begić, igrač Posušja, najbolji strijelac Druge lige, južna skupina.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2018. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neuvjerljiv početak, odlična sredina i od takvog dojma nešto slabija završnica jesenske polusezone, bio bi kratak opis učinka federalnog nogometnog prvoligaša iz Bjelava.

Podsjećamo, u tom intervalu došlo je i do promjene na klupi, poslije četiri kola nezadovoljan rezultatima sam je odstupio Damir Beća, a na njegovo mjesto sjeo Damir Borovac, bivši igrač i u nekoliko navrata trener Čapljine.

Prva četiri kola, uz četiri osvojena boda, karakterizirao je propuh u obrani, primljeno je čak osam pogodaka, neuobičajeno za Čapljinu, čiju igru godinama karakterizira čvrsta obrana. U nastavku, obrana se stablizirala, primljeno je još deset pogodaka, odnosno manje od jedan po utakmici, što se uklapa u okvire iz prošlih sezona. Osvojeno je ukupno 25 bodova, taman dovoljno za sedmu poziciju, piše Večernji list.

To je ono što se vidjelo s tribina stadiona Bjelave i ljestvica poslije petnaestog kola, a kako na jesenski učinak gleda Uprava, govori Damir Obad, sportski direktor, inače bivši nogometaš:

''Moramo biti zadovoljni, s obzirom da smo treća najmlađa ekipa u ligi. Uoči početka prvenstva planirali smo plasman među prvih pet, tome se i sada nadamo. Kiks protiv Igmana na domaćem terenu koštao nas je ispunjenja zacrtanog plana, ali držimo priključak. Za vodećom Zvijezdom zaostajemo osam bodova, pa ocjenjujem da je ispunjenje zacrtanog realnost'', kaže Obad koji najavljuje skori početak priprema.

''Stanka je preduga, krećemo odmah iza premijerligaša, 14. siječnja. Bit će nekih, rekao bih, manjih promjena u igračkom kadru, neki su najavili odlazak, s nekima razgovaramo o dolasku. Ali sve je to u okvirima 20 do 30 posto od standardne momčadi'', ističe Obad.

Osvrćući se na učinak pojedinih prvoligaša, Damir Obad kaže: ''Bez sumnje, Zvijezda je najviše pokazala. Koliko me sjećanje služi, sa samo tri primljena pogotka u jednoj polusezoni postavila je rekord lige. Kao što se očekivalo i najavljivalo, visoko su Sloga (Simin Han) i Olimpik. Mislim da su to i jedini kandidati za prvo mjesto. Po meni, razočarenje je Velež koji je najavljivao pohod na prvo mjesto, ali je ostvario od tih najava znatno skromniji učinak. Visočka Bosna za nijansu je slabija nego prošle sezone, a u vrhu je standardno zapaženo Orašje''.

''Po svemu sudeći, ispast će tri ekipe. Ako se to ima na umu, najugroženiji su nekadašnji premijerligaši Travnik i Jedinstvo. No, sadašnja pozicija na ljestvici ne mora ništa značiti, iz kontakata koje imam nitko se ne predaje. Mislim da će nastavak prvenstva, kao i obično, biti vrlo zanimljiv, kako zbog borbe u vrhu tako i vezano uz ostanak'', zaključuje Obad.

Već sigurna akvizicija Čapljine za nastavak prvenstva je Dominik Begić, igrač Posušja, najbolji strijelac Druge lige, južna skupina.

Begić će tako popuniti upražnjenu poziciju koja je nastala odlaskom Dženana Haračića u jajački Metalleghe. Na izlaznim vratima je i Tarik Isić koji je praktično dogovorio raskid ugovora, a o ostalim pojedinostima vezanim uz sastav momčadi više će se znati uz početak priprema.

Kopirati
Drag cursor here to close