Pripremna utakmica

Nula Veleža i Slobode

U nastavku priprema, Velež će sljedećeg vikenda gostovati na turniru u Hrasnici, tamo će prvi protivnik Rođenih biti Željezničar.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2019. u 13:03 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po povratku iz Tarčina, nogometaši Veleža su odradili i treću kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu.

Nakon Širokog Brijega i Varaždina, protivnik je bila tuzlanska Sloboda koja se predstavila s novim trenerom i ponešto izmijenjenim igračkim kadrom, u jednom sasvim solidnom izdanju.

Velež je imao svoje prilike, Sloboda svoje, na kraju je završilo bez pobjednika i golova.

Velež najbolju u prvom dijelu iz prekida, kada Vehabović pogađa okvir gola, dok su Tuzlaci prijetili preko Osmanovića. U drugom dijelu najaktivniji u redovima domaćih je bio Brandao koji je u tri navrata oprobao svoj udarac, na drugoj strani gol Ristića je poništen jer se igrač Slobode našao u nedozvoljenoj poziciji.

Velež je utakmicu počeo u sastavu: Bogdanović - Skoko, Zvonić, Zeljković, Čivić - Ćosić - Behram, Vehabović - Cvijanović, Brandao - Berisha.

Na početku drugog dijela Bobić je zamijenio Bogdanovića, Dario Skoku, dok su određenu minutažu imali Marques, Dario, Dudić, Hasanović i Mandžuka.

U nastavku priprema, Velež će sljedećeg vikenda gostovati na turniru u Hrasnici, tamo će prvi protivnik Rođenih biti Željezničar.

Kopirati
Drag cursor here to close