Nema odgode

NS BiH tvrdi: Utakmice dodatnih kvalifikacija za EURO 2020 bit će odigrane

Utakmica polufinala dodatnih kvalifikacija za plasman na EURO 2020 između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebala bi se igrati 26. ožujka na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2020. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slijedeći upute i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja korona virusa, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NS BiH) poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njihovoj nadležnosti, priopćeno je danas iz NS BiH.

”Za nadolazeće razdoblje su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena natjecanja u sljedeća dva kola će biti održana bez nazočnosti gledalatelja. Ostale mjere će biti poduzete u skladu sa trenutnom situacijom, a provodit će se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa”, istaknuli su iz NS BiH, te kako prenosi Anadolija dodali:

”Administracija NS BiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednjim informacija utakmice dodatnih kvalifikacia neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru natjecanja. U skladu sa tim NS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovat će i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavanja javnih skupova u Bosni i Hercegovini. Utakmice dodatnih kvalifikacija, kao i utakmica U-21 reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih sudionika događaja”.

Nadalje iz Saveza su pisali, ”NS BiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja korona virusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”.

Utakmica polufinala dodatnih kvalifikacija za plasman na EURO 2020 između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebala bi se igrati 26. ožujka na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Ukoliko BiH pobijedi na istom stadionu pet dana kasnije igrat će meč za plasman na kontinentalni prvenstvo protiv Slovačke ili Republike Irske.

Kopirati
Drag cursor here to close