Istraga u tijeku

NS BiH tužiteljstvu ustupio predmete o mogućim namještenim utakmicama

"Imajući u vidu načelo povjerljivosti NS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet istrage'', ističu iz NS BIH.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom napisa u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je "UEFA zatražila od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest utakmica zbog sumnji u manipulaciju rezultatima", želimo javnost informirati da "nemamo saznanja da se UEFA u vezi s navedenim neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje", istaknuli su iz Nogometnog saveza BiH (NS BiH).

"Međutim, NS BiH je u prethodnom razdoblju primio nekoliko izvještaja iz UEFA-e koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim poduzete su konkretne aktivnosti u skladu s odredbama važećih propisa NS BiH. U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima NS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama prosljeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza", priopćili su iz NS BiH, te kako prenosi Agencija Anadolija dodali:

"Imajući u vidu načelo povjerljivosti NS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet istrage, ali naglašavamo da je NS BiH otvoren za suradnju s relevantnim tijelima UEFA-e i nadležnim organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini". 

Kopirati
Drag cursor here to close