Upiru prstom u MUP ŽZH

NS BiH htio zabraniti odigravanje utakmice na Pecari zbog nedolaska navijača Sarajeva

Iz priopćenja se da zaključiti da NS BiH upirem prstom u MUP Županije Zapadnohercegovačke navodeći da su iz ove institucije ne mogu jamčiti sigurnost gostujućim navijačima.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez BiH oglasio se u nedjelju priopćenjem za javnost po pitanju nemogućnosti gostovanja navijača Sarajeva u nedjelju (18:00 sati) na Pecari u derbiju 22. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

Iz priopćenja se da zaključiti da NS BiH upirem prstom u MUP Županije Zapadnohercegovačke navodeći da su iz ove institucije ne mogu jamčiti sigurnost gostujućim navijačima.

Također, naveli su da su razmatrali zabraniti odigravanje utakmice zbog toga, no u razgovoru s predstavnicima kluba zaključili su da bi time napravili više štete nego koristi.

Na sam dan utakmice iz Saveza su pozvali klubove i nadležna tijela da omoguće dolazak gostujućim navijačima te ukoliko klub domaćin ne ispuni uvjete, da će NS BiH poduzeti i druge raspoložive mjere u skladu s pravilima vezanim za organiziranje natjecanja.

Zanimljivo, Savez se nije ovako poduzeo kada su navijači Širokog Brijega prošle godine vraćeni s Ivan sedla od strane pripadnika MUP-a Županije Sarajevo.

Priopćenje NS BiH prenosimo u cijelosti:

''U cilju stvaranja najboljih uvjeta za nesmetan završetak ovog i početak novog, trećeg dijela natjecanja u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, NS BiH je poduzeo sve raspoložive mjere kako niti jedan od obaveznih elemenata za funkcioniranje sustava natjecanja ne bi bio zapostavljen. Stoga je i administracija Saveza, u suradnji s nadležnim odborila NS BiH, stavila svoje kapacitete na raspolaganje kako bi adekvatno odgovorila svim postavljenim zadatcima. Poduzete su sve mjere u cilju rješavanja dostavljenog zahtjeva FK Sarajevo u vezi s odlaskom njihovih navijača na gostovanje u Široki Brijeg.

Odlukom Disciplinskog povjerenstva NS BiH, sjeverna tribina stadiona Pecara je suspendirana na dvije utakmice zbog navijačkih nereda na utakmici 20. kola Premijer lige odigrane 23. veljače 2019. godine u Širokom Brijegu između NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski. Kako je u skladu s propisima zahtjev za odlazak gostujućih navijača iz FK Sarajevo dostavljen klubu domaćinu, NK Široki Brijeg, u međuvremenu je MUP ŽZH dostavio službenu obavijest u NS BiH kojom se očituje da zbog očekivanog brojnog dolaska domaćih navijača na preostale dvije tribine stadiona Pecara nije u prilici jamčiti sigurnost organiziranom dolasku navijača FK Sarajevo.

Nakon toga je razmatrana i mogućnost zabrane odigravanja utakmice dok se ne stvore neophodni sigurnosni uvjeti za dolazak navijača FK Sarajevo, u prostor na tribinama do 5 posto kapaciteta stadiona predviđenog za gostujuće navijače. U konzultacijama s predstavnicima oba kluba, zaključeno je da bi prolongiranje termina ove utakmice imalo teže posljedice, kako na klubove, tako i na samo samo natjecanje.

Ovim putem NS BiH još jednom poziva klubove i nadležna tijela da učine dodatne napore kako bi se stvorili svi potrebni preduvjeti za nazočnost gostujućih navijača na ovoj utakmici uz potrebnu sigurnost na stadionu. U sljedećem razdoblju i u slučaju eventualne nemogućnosti adekvatne organizacije utakmice od strane kluba domaćina, NS BiH će biti primoran poduzeti i druge raspoložive mjere u skladu s pravilima vezanim za organiziranje natjecanja Premijer lige Bosne i Hercegovine'', stoji na službenoj web stranici Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close