Potpis za PSG

Novo poglavlje u karijeri Lionela Messija

Nakon 21 godine provedene u Barceloni, argentinski nogometni čarobnjak katalonsku adresu zamijenioje pariškom, a uzbuđenje nije krio već prije pojavljivanja pred novinarima.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi u utorak je potpisao dvogodišnji ugovor s Paris Saint-Germainom, a danas je  predstavljen na konferenciji za medije. Argentinac je na konferenciju došao s predsjednikom PSG-a Nasserom Al Khelaifijem.

Konferenciju za medije otvorio je predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi koji je na početku još jednom poželio dobrodošlicu Lionelu Messiju i njegovoj obitelji u Pariz.

''On čini nogomet magičnim, prekrasnim. On je pobjednik'', izjavio je Al-Khelaifi.

"Nitko nije spreman na ovo što sam ja proživio u zadnjih tjedan dana. Na moj dolazak utjecaj su imali Neymar, Di Maria i Paredes", rekao je između ostalog Messi.

Nakon 21 godine provedene u Barceloni, argentinski nogometni čarobnjak katalonsku adresu zamijenio je pariškom, a uzbuđenje nije krio već prije pojavljivanja pred novinarima.

''Uzbuđen sam zbog novog poglavlja u svojoj karijeri. Dijelim nogometne ambicije s klubom koji ima sjajnu ekipu i trenere. Želim napraviti nešto posebno za klub i navijače i jedva čekam zaigrati na Parku prinčeva'', rekao je šesterostruki dobitnik Zlatne lopte.

"Svi znaju koliko mi je težak bio odlazak iz Barcelone, teško mi je i zamisliti promjenu nakon toliko vremena. No, čim sam došao ovdje, napunio sam se entuzijazmom. Oduševljen sam ovime u Parizu, uživamo i ja i moja obitelj. Sad samo želim trenirati i upoznati svoje suigrače i trenera. Kad je Barca objavila da me ne može registrirati, sve je bilo riješeno jako brzo. Želim s ovim klubom osvajati i pobjeđivati, zato sam i došao", kazao je Messi na konferenciji za novinare.

Lionel Messi naglasio je da želi nove trofeje.

''Zato sam ovdje. To je ambiciozan klub, možete vidjeti da su spremni boriti se za sve'', rekao je Messi na predstavljanju.

Istaknuo je da je PSG idealno mjesto za ostvarenje jednog cilja koji je postavio pred sebe, a to je osvajanje još jednog naslova pobjednika Lige prvaka.

''Moj je san osvojiti još jednu Ligu prvaka i mislim da je ovo idealno mjesto za to'', rekao je Argentinac.

Predsjednik PSG-a šeik Nasser Al-Khelaifi nije krio oduševljenje Messijevim dolaskom.

''Sretan sam i ponosan što je Lionel Messi odabrao naš klub. On ne krije želju da se natječe na najvišoj razini i osvaja nove trofeje, a to je i želja kluba'', rekao je Al-Khelaifi.

"Leo je nevjerojatan dobitak za klub. Njegov dolazak imao je fascinantan utjecaj na društvene mreže, popularnost kluba i prodaju dresova... Nadam se da neće odmah tražiti povišicu", kazao je predsjednik PSG-a.

Argentinski je nogometaš dodao da ne zna kada će odigrati prvu utakmicu u dresu PSG-a s obzirom da nije igrao od osvajanja Copa Americe s Argentinom prošli mjesec.

"Ne mogu u ovom trenutku reći kad ću početi igrati, tek sam se vratio s odmora. Mjesec dana nisam ni igrao ni trenirao i trebat će mi vremena. Nadam se što prije jer stvarno jedva čekam opet igrati, ali točan datum ne mogu reći. Želio bih se zahvaliti Parižanima na nevjerojatnom dočeku. Ako mi je nešto trebalo da se malo razveselim, onda je to bilo ovo. Vjerujem da ćemo zajedno proživjeti brojne vesele trenutke", kazao je Messi.

Tridesetčetverogodišnji Messi s PSG-om je potpisao dvogodišnji ugovor po kojemu će primati 35 milijuna eura po sezoni. U pariškom klubu nosit će dres s brojem 30, koji je nosio 2003. u svom debiju u Barceloni, prenosi HRT.

 

Kopirati
Drag cursor here to close