HNK Čapljina

Novi trener vratio samopouzdanje Čapljini u važnoj borbi za opstanak

Ipak ništa nije gotovo jer četiri kola do kraja Čapljina ima još dosta posla.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2019. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalne kritike koje su trpili u kombinaciji s lošim nizom od pet poraza u Prvoj ligi FBiH slomili su samopouzdanje nogometaša Čapljine koji su se u jednom trenutku našli u jako kritičnoj poziciji utrke za ostanak.

Nije situacija na ljestvici ni sad previše relaksirajuća, ali Čapljinci su dobili potrebni pozitivni šok s novim trenerom na klupi, Davorom Jelčićem, koji je vodio prethodne četiri utakmice.

''Što je najbitnije, počeli smo igrati. Pravimo šanse, digli smo se, nema nabijanja i jalove igre. Postali smo stvarno opasni, pokazali karakter i protiv Goražda. Ipak trebaš doći u priliku da ti netko svira dva penala. Protiv Olimpika smo odigrali utakmicu gdje smo jedno poluvrijeme bili bolji, a što nas je ohrabrilo'', priča za Dnevni list Davor Jelčić koji ističe zasluge nogometaša.

''Momci su pokazali da mogu, prezadovoljan sam s njima. Posljednja pobjeda protiv Zvijezde (2:0) je potpuno njihova, a ja sam samo njihova produžena ruka koja im pomaže. Sve loše preuzimam na sebe'', ističe Jelčić.

Ekipa je očito trebala upravo takvu podršku s klupe.

''Prethodno su izgubili samopouzdanje jer je bilo sve po njima. Kad izgube, samo su oni krivi, a kad se pobijedi, netko drugi je zaslužan. Malo sam ih vratio mentalno, a oni su pokazali da mogu i sve zasluge za pobjedu idu njima. Mislim da im je to nedostajalo. U ovoj ekipi nema nedodirljivih, igra 11 najboljih sa trening''a, govori Jelčić.

Strijelci protiv sastava iz Gradačca su bili Ahmed Hasinović i Salko Jazvin.

''Protiv Zvijezde smo igrali visoko, s jednim zadnjim veznim, nismo imali što čekati, napali smo i to se isplatilo. Sad je nešto lakše'' dodaje.

Ipak ništa nije gotovo jer četiri kola do kraja Čapljina ima još dosta posla.

''Idemo korak po korak, svaka sljedeća utakmica nam je odlučujuća. Nećemo se predati ni na jednoj, uvijek idemo na pobjedu pa što dobijemo na kraju'', rekao je Davor Jelčić.

Kopirati
Drag cursor here to close