Serie A

Novi trener, stari problemi: Milan ispustio pobjedu protiv Leccea

U susretu osmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pod vodstvom novog trenera Stefana Piolija odigrao tek 2-2 protiv Leccea.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2019. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sempre Milan / AC Milan nikako da uhvati pravu formu

Domaćin je na San Siru dva puta vodio, no Lecce se hrabro borio i na koncu izvukao bod.

Golove za Milan zabili su Hakan Calhanoglu (20) i Krzysztof Piatek (81), a za goste Khouma Babacar (62) i Marco Calderoni (90+2). 

Milan je sjajno ušao u utakmicu i u prvih 15 minuta imao je tri sjajne prilike. Međutim, Rafael Leao dva puta i jednom Hakan Calhanoglu nisu bili precizni. Ipak, u 20. minuti Milan je okrunio svoju premoć pogotkom, a strijelac lijepog gola bio je Calhanoglu. Milan je do kraja poluvremena imao još nekoliko prilika, no nije uspio možda već u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika.

Kazna za silne promašaje stigla je u 62. minuti, kada je Andrea Conti skrivio kazneni udarac igrajući rukom. Udarac je izveo Khouma Babacar, Gianluigi Donnarumma je obranio, no Babacar je ispravio pogrešku pospremivši odbijanac u mrežu za 1-1.

U 81. minuti domaćin je stigao i do drugog gola, a ponovo je najzaslužniji bio Calhanoglu. Turski veznjak je prošao kroz suparničku obranu, a potom povratnom loptom uposlio Piateka koji je zabio za novo vodstvo. Lecce se nije predavao i u drugoj minuti nadoknade Calderoni je sjajnim udarcem sa 20 metara izjednačio rezultat.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igrao je za Milan posljednjih 10 minuta.

Parma je deklasirala Genou sa 5-1. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Andreas Cornelius koji je sva tri gola zabio u razmaku od osam minuta (42, 45+1, 50). Za Parmu su zabili u Juraj Kucka (38), te Dejan Kuluševski (79), dok je pogodak za goste zabio Andrea Pinamonti (52). 

U ranije odigranom susretu Inter je u gostima dobio Sassuolo sa 4-3, a vodeći pogodak za "nerazzurre" postigao je u 2. minuti Lautaro Martínez nakon asistencije Marcela Brozovića. Hrvatski veznjak bio je blizu tome da se upiše u strijelce, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca u 41. minuti bio trunku neprecizan.

Za Inter po dva pogotka su postigli Lautaro Martínez (2, 71-11m) i Romelu Lukaku (38, 45-11m), dok su strijelci za Sassuolo bili Domenico Berardi (16), Filip Đuričić (74) i Jeremie Boga (81).

Udinese, kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, je porazio Torino sa 1-0 golom Stefana Okake u 42. minuti. Bila je to druga pobjeda momčadi iz Udina u zadnja tri kola, te treća ukupno ove sezone.

Sampdoria i Roma su odigrali slabu utakmicu bez golova, ali i bez pravih prilika. Domaćin je tako ostao na začelju ljestvice, dok je Roma propustila priliku približiti se četvrtoj poziciji na bod zaostatka.

Gosti su od 86. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen nizozemski napadač Justin Kluivert. Kod Rome je u  igru ušao Edin Džeko, prvi put nakon ozljede lica, a zamijenio je koncem prvog poluvremena ozlijeđenog Nikolu Kalinića.

Na ljestvici vodi Juventus sa 22 boda, Inter na drugom mjestu ima bod manje, a treća je Atalanta sa 17 bodova. Posljednja dva mjesta drže Genoa s pet i Sampdorija sa svega četiri boda.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close