Mato Neretljak

Novi trener GOŠK-a najavljuje pobjedu protiv Zrinjskog

''Bit će to pravi susret, vjerujem u svoje momke, s onakvim zalaganjem kao na Grbavici neće biti problema, siguran sam da možemo napraviti pozitivan rezultat'', kaže Neretljak.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Derbi GOŠK-a i Zrinjskog

Nije bilo vremena za slavlje u GOŠK-u nakon neočekivane pobjede protiv Željezničara u Sarajevu. Koliko je pobjeda (ne)očekivana pokazuje međusobni saldo, svih sedam prethodnih premijerligaških utakmica GOŠK je izgubio od Želje, uz ostalo i četiri u Gabeli.

Uz prekid neugodne tradicije Gabeljanima je pobjeda važna u borbi za opstanak. S tri boda na Grbavici GOŠK je uhvatio priključak s klubovima ispred sebe, pa se sada na Podavali, lakše diše.

Osvrćući se na utakmicu, Mato Neretljak, novi trener GOŠK-a, kaže: ''Mi smo igrali kod favorita koji na svom terenu rijetko gubi utakmice, bio je još jedan mali problem činjenica da sam s momčadi napravio samo jedan trening. Međutim, pohvalio bi momčad koja je imala karakter, znači, momci su odigrali jednu izvanrednu utakmicu prikazali jedan moderan napadački nogomet, dosta smo se ispucali, stvorili niz prigoda, na kraju može se reći da smo zasluženo osvojili tri boda''.

Dodaje: ''Imali smo i sreće, hrabrosti i drskosti, nakon poravnanja nismo stali, odigrali smo do kraja angažirano, stigla je nagrada pogodak u zadnjim trenucima''..

Kaže kako momčad GOŠK-a sigurno ima potencijala.

''Tu ima niz zanimljivih igrača, dosta mlada momčad, međutim momčad koja mora raditi, koja je u stvaranju. Neće biti lak put, ovo je samo jedan poticaj, temelj da se približimo momčadima koje su ispred nas, težak put je pred nama, međutim ovo je ispravan put, korak po korak, ja vjerujem u ove momke'', ističe šef struke sa Podavale za Večernji list.

Nakon Želje i kup utakmice protiv TOŠK-a, u srijedu, u subotu na Podavalu stiže Zrinjski.

''Sigurno da je Zrinjski jedna od najboljih momčadi u BiH, možda i najkvalitetnija, međutim ako budemo imali pristup kao protiv Željezničara, nema zime. Vjerujem, da će i tribine biti popunjene. Bit će to pravi susret, vjerujem u svoje momke, s onakvim zalaganjem kao na Grbavici neće biti problema, siguran sam da možemo napraviti pozitivan rezultat'', kaže Neretljak te na opasku da GOŠK igra bolje protiv najjačih, sarajevskim premijerligaškima u gostima uzeli su četiri boda, „smijenili“ Borisa Pavića, trenera Širokog Brijega…, ističe:

''Utakmica se igra jedanaest na jedanaest, nema predaje, devedeset plus je, svi smo mi na terenu, nije velika razlika u kvalitetu, i kad imaš manju kvalitetu, sa svojom agresivnošću i duel igrom, može se to nadoknaditi''.

Kaže kako nije mogao odbiti ponudu da vodi klub iz Gabele.

''Tu se radi u specifičnoj situaciji, ja sam u prijateljskim odnosima s ljudima koji vode GOŠK, nisam jednostavno mogao reći ne. Znam da je pomoć potrebna, ti ljudi koji vode klub se jako puno trude, puno ulažu, ovo im je kao obitelj, prihvatio sam, mislim da se zajedno možemo izvući iz ove situacije, napravili smo jedan mali korak, ali je dug put do uspjeha. Korak po korak mislim, da možemo uspjeti'', ističe Neretljak.

Uglavnom, nakon brzopoteznog preuzimanja kluba i pobjede na Grbavici, Mato Neretljak će se u subotu predstaviti navijačima u malom hercegovačkom derbiju, utakmici protiv Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close