Damir Borovac

Novi trener Čapljine: Ako dobijemo Travnik, sve nam je otvoreno

S prethodnim trenerom Draganom Radovićem Čapljina je bila u negativnom skoru od 10 utakmica bez pobjede (7 poraza i 3 remija), pa je s obzirom na praksu u Prvoj ligi FBiH neobično i to da uprava nije ranije reagirala.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Bljesak.info / Damir Borovac

Posljednji rezultat Čapljine ukazuje da je smjena na klupi očito urodila plodom, novi – stari trener Damir Borovac je debitirao pobjedom i to na gostovanju, u derbiju začelja Prve lige FBiH sa Slavenom u Živinicama (1:0, strijelac Kenan Hreljić s penala u 64. minuti).

S prethodnim trenerom Draganom Radovićem Čapljina je bila u negativnom skoru od 10 utakmica bez pobjede (7 poraza i 3 remija), pa je s obzirom na praksu u Prvoj ligi FBiH neobično i to da uprava nije ranije reagirala.

Borovac je u više navrata vodio Čapljinu, a ovoga puta je krenuo s pobjedom protiv izravnog rivala u utrci za ostanak. Ta pobjeda je značila pomak Čapljine sa samog dna ljestvice.

''Nedavno sam dao otkaz u Neretvi (Metković), bio slobodan trener i već tri dana prije susreta sa Slavenom iz uprave su mi tražili da pomognem klubu u posljednje dvije utakmice, da izvučemo maksimum. Ja sam Čapljinac, to je moj klub, i kako se god odvijale stvari htio sam pomoći'', kaže za Dnevni list Damir Borovac.

''Igrači su odlično odradili utakmicu, svi su bili na nivou i ispoštovali ono što smo se dogovorili. A utakmica uopće nije bila lagana jer su i oni trebali izvlačiti se. Obje ekipe su imale svoje prilike, dok mislim da smo u drugom dijelu bili bolji, nismo im dozvolili da nam zaprijete. Na kraju smo svi sretni i zadovoljni, okrećemo se Travniku kojeg moramo dobiti'', dodaje. 

Borovac ima s upravom dogovor za posljednje dvije utakmice jeseni i priliku da sa ekipom u tom periodu osvoji isto onoliko bodova koliko i njegov prethodnik za 13 kola.

''Čapljina sigurno ima 4-5 dosta dobrih igrača, plus mlađe kojima treba dati smjernice i ohrabriti ih za igru u oba smjera. Sve zamisli su proveli u ovoj utakmici. A u Živinicama su nas stvarno korektno primili'', kazao je Borovac koji je i sam ranije bio trener u Slavenu.

U posljednjem jesenskom kolu Čapljina je domaćin Travniku.

''Ako dobijemo Travnik, sve nam je otvoreno. Ljudi u klubu će sigurno napraviti dobar posao tijekom zime. Travnik je mlada, disciplinirana ekipa, igraju jednako čvrsto i na kontru kući i na strani. Poslije pobjede u Živinicama su igrači stekli sigurnost u sebe, dat će sigurno svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo'', rekao je Damir Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close