Vatreni u Švedskoj

Novi problemi za Dalića: Brozović pozitivan na koronu

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2020. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Marcelo Brozović

Nakon braniča hrvatske reprezentacije Domagoja Vide, nažalost i Marcelo Brozović je pozitivan na koronavirus i neće konkurirati za subotnji dvoboj protiv Švedske u Solni, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatska reprezentacija je u Stockholmu obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom, a liječnička služba "Vatrenih" zaprimila je tijekom večeri rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produljena pozitivnost).

Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.

O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, nitko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju.

Podsjetimo, u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi hrvatski igrači i članovi stožera bili su negativni, a nakon utakmice protiv Turske, u kojoj je Domagoj Vida odigrao prvo poluvrijeme, HNS je dobio rezultate testiranja obavljenih u srijedu ujutro koji su pokazali da je Vida pozitivan na koronavirus.

Zbog toga će Vida propustiti iduće dvije utakmice "Vatrenih" u Ligi nacija, protiv Švedske u subotu u Solni, te protiv Portugala u utorak u Splitu.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u hrvatskoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod.

Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

Korona se i Šveđanima uvukla u svlačionicu

Branič ruskog prvoligaša Rubina Carl Starfelt (25) propustit će subotnju utakmicu protiv Hrvatske u Ligi nacija zbog pozitivnog testa na koronavirus, objavio je Švedski nogometni savez.

"Carl je dobro i izoliran je u svojoj hotelskoj sobi u skladu s UEFA-inim protokolom i lokalnim pravilima za kontrolu infekcije," kazao je liječnik reprezentacije Anders Valentin.

Švedska vrsta će u možda i ključnoj utakmici u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija biti i bez izbornika Janne Anderssona koji je bio pozitivan na COVID-19 na testiranju prije dva dana.

"Andersson se osjeća relativno dobro, ali neće se moći pridružiti reprezentaciji," dodao je doktor Valentin.

Dodajmo kako su se reprezentaciji priključili Robin Olsen, Emil Krafth, Filip Helander, Victor Nilsson Lindelöf i Ken Sema koji igraju u Engleskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close