Rođeni na AEK

Novi preokret Veleža za prolaz u drugo kolo

Mostarski Velež u svom prvom izlazu u Europu u poslijeratnoj povijesti uspio je doći do drugog kola jednog europskog natjecanja. U sljedećem kolu dočekat će veliki atenski AEK!
Sport / Nogomet | 15. 07. 2021. u 22:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede od 2:1 u prvoj utakmici u Sarajevu, Rođeni su svladali Coleraine iz Sjeverne Irske i u uzvratu. Bilo je 2:1 za momčad Feđe Dudića koja je tako prošla u drugo kolo Uefine Konferencijske lige gdje će igrati protiv slavnog atenskog AEK-a.

Velež je tako definitivno pokazao da je bolja momčad od Colerainea, iako je i u drugoj utakmici svojim navijačima, koji su ga pratili i u daleki Lurgan, priredio velike stresove.

Video: Velež se ispromašivao u prvom dijelu

Naime, Velež je u prvom poluvremenu promašio nekoliko stopostotnih prilika, preko Brandaa i Ovčine prije svih, ali je primio gol iz praktično prve prilike domaćih. Strijelac za 1:0 bio je Matthew Shevlin.

I u drugom dijelu Velež je nastavio s promašajima, no onda je Brandao pogodio u 54. minuti za 1:1. Gosti su potpuno odahnuli tek u 71. minuti kada je Nemanja Anđušić postigao lijep pogodak za 2:1.

Velež će tako u drugom kolu igrati s AEK-om, a bit će domaćin u prvoj utakmici. U Sarajevu na Grbavici idućeg četvrtka dočekat će grčku momčad, a uzvrat je sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close