Izbornici

Novi otkazi u afričkim reprezentacijama

Nakon domaćina prvenstva Egipta, Tanzanije, Ugande bez izbornika su ostali i Namibija te Gvineja, a vrlo vjerojatno i Maroko.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2019. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još dva izbornika ostala su bez posla nakon neuspjeha na afričkom nogometnom Kupu nacija koji je stigao do finala u kojem će u petak igrati Alžir i Senegal.

Nakon domaćina prvenstva Egipta, Tanzanije, Ugande bez izbornika su ostali i Namibija te Gvineja, a vrlo vjerojatno i Maroko.

Belgijski stručnjak Paul Put (63) dobio je otkaz u Gvineji koja je ispala u osmini finala od Alžira. Put je gvinejsku reprezentaciju preuzeo u ožujku prošle godine, a prije toga vodio je Keniju, Jordan, Gambiju..., javlja Hina.

Bez posla je i namibijski stručnjak Ricardo Mannetti (44) kojem je istekao ugovor, a vodstvo Namibijskog saveza nije mu željelo produžiti ugovor. Namibija je okončana natjecanje na afričkom prvenstvu na posljednjem mjestu skupine D s tri poraza i razlikom pogodaka 1-6.

Prema pisanju marokanskog tiska ovoga tjedan otkaz bi mogao dobit i Francuz Herve Renard (50) koji Maroko vodi do veljače 2016.

Renard je 2012. osvojio afričko prvenstvo sa Zambijom, a tri godine kasnije s Obalom Bjelokosti.

Afrički Kup nacija završava ovoga petka finalom između Alžira i Senegala u Kairu.

Alžiru će to biti treće finale, do sada je slavio jednom (1990), dok je 1980. u finalu izgubio od Nigerije. Senegel još uvijek čeka prvu afričku titulu. Do sada je samo jednom dogurao do finala, 2002. kada je izgubio od Kameruna, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close