Seria A

Novi kiks Intera, pogodak Perišića, ''šestica'' Fiorentine

Inter je odigrao fantastično prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 2-0, no očajan nastavak u kojem su gosti izjednačili i bili korak do pobjede.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Intera razočarali su svoje navijače i u susretu drugog kola talijanskog prvenstva. Nakon što su na otvaranju Serie A izgubili od Sassuola, u drugom kolu su na svom travnjaku odigrali 2-2 protiv Torina.

Inter je odigrao fantastično prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 2-0, no očajan nastavak u kojem su gosti izjednačili i bili korak do pobjede.

Inter je započeo utakmicu s trojicom hrvatskih reprezentativaca u prvom sastavu. Od prve minute zaigrali su Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko. I upravo je Perišić doveo "Nerazzurre" u šestoj minuti, javlja Hina.

Nakon dugačke lopte Mauro Icardi je kod korner zastavice uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, a na nju je naletio Perišić i zakucao je za vodstvo. U 32. minuti među strijelce se upisao Stefan de Vrij i u tim se trenucima činilo kako će Torino teško stradati.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Inter - Torino

Međutim, u drugom dijelu Inter je nestao s terena, a Torino je dominirao. U 55. minuti je smanjio Andrea Belotti, a u 68. je izjednačio Meite. Gosti su potom imali još nekoliko prilika, no Samir Handanovič nije dozvolio još veće izjednačenje.

U posljednjim trenucima susreta Perišić je mogao i do drugog gola, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora sjajno je obranio Salvatore Sirigu. Perišić i Brozović su odigrali cijeli susret, dok je Vrsaljko igrao do 72. minute.

Fiorentina je otvorila prvenstvo uvjerljivom 6-1 pobjedom protiv Chieva. 'Viole' nisu igrale prošlog kola protiv Sampdorije jer je utakmica bila odgođena i očito im je dobro došlo sedam dana pauze. Domaćin je dominirao od prve minute odigravši sjajno svih 90 minuta.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Fiorentina - Chievo

Strijelci su bili Nikola Milenković (8), Gerson (42), Marco Benassi (49, 90), Federico Chiesa (72) i Giovanni Simenone (90+3), dok je gol za goste zabio Nenad Tomović (76). Za Fiorentinu je od 74. minute zaigrao Marko Pjaca dok Adrian Šemper nije nastupio za goste, javlja Hina.

Cagliari i Sassuolo su odigrali 2-2, nakon što su gosti izjednačili iz kaznenog udarca u devetoj minuti sudačke nadoknade. Oba gola za domaći sastav zabio je Leonaro Pavoletti (10, 73), a kod drugog mu je asistirao Filip Bradarić koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Cagliari - Sassuolo

Za Cagliari je cijeli susret odigrao bivši hrvatski reprezentativac Darijo Srna, dok Marko Pajač nije ulazio u igru. Golove za goste zabili su Domenico Berardi (53) i Kevin Prince Boateng (90+9-11m)

Na ljestvici vode Juventus, Napoli i SPAL sa po šest bodova. Inter je na 11. mjestu s jednim bodom, dok je Milan na 17. mjestu bez bodova, ali i s utakmicom manje.

Rezultati by SofaScore

Rezultati 2. kola:

Nedjelja:
Inter - Torino 2-2 (Perišić 6, de Vrij 32 / Belotti 55, Meite 68)
Fiorentina - Chievo 6-1 (Milenković 8, Gerson 42, Benassi 49, 90, Chiesa 72, Simenone 90+3 / Tomović 76)
Genoa - Empoli 2-1 (Piatek 6, Kouame 18 / Mraz 90+4)
SPAL - Parma 1-0 (Antenucci 49)
Udinese - Sampdoria 1-0 (de Paul 9)
Frosinone - Bologna 0-0
Cagliari - Sassuolo 2-2 (Pavoletti 10, 73 / Berardi 53, Boateng 90+9-11m)

Subota:
Juventus - Lazio 2-0 (Pjanić 30, MANDŽUKIĆ 75)
Napoli - Milan 3-2 (Zielinski 53, 67, Mertens 80 / Bonaventura 15, Calabria 49)

Ponedjeljak:
Roma - Atalanta (20:30)

Kopirati
Drag cursor here to close