Boxing Day

Nova tri gostujuća boda Uniteda, West Ham otpustio Pellegrinija

S nova tri boda "crveni vragovi" su izbili na peto mjesto ljestvice sa 31 bodom, dok je Burnley 13. sa 24 boda.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2019. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je kao gost svladao Burnley sa 2-0 (1-0).

United je do pobjede stigao pogocima u završnicama oba poluvremena, prvoga je postigao Martial (44), a drugoga Rashford (90+5).

S nova tri boda "crveni vragovi" su izbili na peto mjesto ljestvice sa 31 bodom, dok je Burnley 13. sa 24 boda.

Ranije u subotu zadnji Norwich je na svom stadionu protiv Mourinhovog Tottenhama odigrao 2-2, a strijelac vodećeg pogotka bio je Brođanin Mario Vrančić. Norwich je poveo u 18. minuti pogotkom Maria Vrančića, veznjaka rođenog u Slavonskom Brodu.

Izjednačenje Spursima donio je Christian Eriksen u 55. minuti iz slobodnog udarca. Domaćini su ponovno došli do prednosti, i to zahvaljujući autogolu Sergea Auriera (61). Tottenham je ipak uspio izbjeći poraz, a strijelac za konačnih 2-2 bio je Harry Kane u 83. minuti iz penala. To je prvi remi Tottenhama u Premier ligi otkad ga je preuzeo Jose Mourinho. Pod njegovim vodstvom Spursi su upisali pet pobjeda i dva poraza.

Nakon dva uzastopna poraza, od Manchester Cityja (1-3) i Liverpoola (0-4), nogometaši Leicestera su u gostima dobili West Ham sa 2-1, iako u 12. minuti veznjak "lisica" Demarai Gray nije iskoristio penal. Njegov pokušaj obranio je  vratar Lukasz Fabianski. Leicester je, ipak, poveo preko Iheanacha u 40. minuti. No, veselje gostiju je kratko trajalo, jer je Pablo Fornals u 45. zabio za 1-1. Za promašeni penal Demarai Gray se iskupio u 56. minuti golom koji je donio pobjedu "lisicama".

 Engleski nogometni prvoligaš West Ham United otpustio je u subotu menadžera Manuela Pellegrinija neposredno nakon 1-2 (1-1) domaćeg poraza od Leicester Cityja u susretu 20. kola Premier lige.

Carlo Ancelotti upisao je i drugu pobjedu na trenerskoj klupi Evertona, a junak je ponovno bio Dominic Calvert-Lewin. U Ancelottijevom debiju na klupi Evertona prije dva dana Dominic Calvert-Lewin je zabio za pobjedu 1-0 protiv Burnleyja, a u subotu je bio dvostruki strijelac, u 13. i 64. minuti, za gostujuću pobjedu 2-1 protiv Newcastlea.

Kopirati
Drag cursor here to close