Proba

Spremaju se nova pravila: Nogomet će postati sličan rukometu

Spominju se kraće utakmice, privremena isključenja, neograničene zamjene.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2021. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poluvremena od po 30 minuta umjesto 45, zaustavljanje vremena kada lopta nije u igri, aut koji se izvodi nogom, neograničen broj "letećih izmjena" te pet minuta pauze za igrača koji dobije žuti karton - to su ideje za nova nogometna pravila.

Srna piše kako svjetski sportski portali navode da se već duže raspravlja o mogućim promjenama pravila u fudbalu, koja bi trebala ubrzati igru i učiniti je atraktivnijom mlađoj populaciji.

Spominju se kraće utakmice, privremena isključenja, neograničene zamjene.

Sljedećeg vikenda sve to bit će testirano na turniru u Nizozemskoj na kojem će sudjelovati rezervne ekipe PSV-a, AZ-Alkmaara, Kluba Brugge i Leipziga.

Utakmice će biti podijeljene u dva poluvremena od po 30 minuta, a sudac će zaustavljati vrijeme tijekom prekida - kada je igrač ozlijeđen, kada je lopta u autu, dok se ne izvede korner ili slobodan udarac...

Treneri će moći vršiti neograničen broj letećih izmjena bez zaustavljanja igre, po uzoru na hokej ili rukomet.

Žuti karton značit će pet minuta odmora za igrača koji ga je dobio.

Lopta će se iz auta izvoditi nogom, a svi prekidi, uključujući i aute, moći će se izvesti bez sudjelovanja suigrača, odnosno igrač koji izvodi korner, slobodan udarac ili aut moći će jednostavno sam krenuti s loptom u dribling.

''Pravila se moraju mijenjati. Zbog korona-krize sada imamo pet zamjena, a uskoro ćemo vjerojatno imati time out i mogućnost zamjene istog igrača kao u malom nogometu'', navode izvori bliski UEFA-i i FIFA-i.

Ovakve promjene u nogometu često su predlagali nekadašnji Arsenalov trener Arsen Wenger i predsjednik Reala Florentino Perez.

Kopirati
Drag cursor here to close