Aurelio De Laurentiis

Nova ideja iz glave kontroverznog predsjednika: Ukinuti Ligu prvaka i Europsku liga te napraviti ...

Novinari s Apeninskog poluotoka jedva čekaju da Aurelio progovori, jer se nikada ne zna što bi mogao izvaliti. I ovoga puta njegov jezik i um nisu zakazali.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis u svojoj glavi si je zamislio novo europsko natjecanje, ali normalnom nogometnom puku ta ideja izgleda nerealno, piše Tportal.hr.

De Laurentis smatra kako bi trebalo ukinuti Ligu prvaka i Europsku ligu te stvoriti jedinstveno natjecanje za one najbolje

''Liga prvaka se igra zbog odabrane manjine, a Europa liga je postala svojevrsna utješna nagrada. Zato bih želio vidjeti natjecanje od 80 klubova, u kojem bi sudjelovalo po sedam najboljih klubova iz Italije, Francuske, Engleske, Njemačke i Španjolske te po četiri iz Portugala, Nizozemske, Belgije, Švedske i ostalih liga'', pričao je Laurentis za Il Corriere della Serru.

''Natjecanje bi se zvalo Europski kup, a igralo bi se utorkom, srijedom i četvrtkom te se ne bi sudaralo s nacionalnim prvenstvima'', dodao je predsjednik Napolija.

Njegov je prijedlog da se tih 80 klubova podijeli u četiri skupine te da se igra jednokružno, 19 kola.

Tportal.hr piše kako se prvi čovjek napuljskog prvoligaša uvijek isticao kontroverznim izjavama. Često su meta njegovih verbalnih ispada bili suparnički klubovi, pa protivnički, ali i njegovi igrači, Uefa, suci...

Kopirati
Drag cursor here to close