Erling Braut Haaland

Norveški stroj za golove strpao Messija i Ronalda u mali džep

Dvojici najboljih strijelca ovog natjecanja, Cristianu Ronaldu i Messiju, sa 127, odnosno 113, trebalo je mnogo duže nego Haalandu kako bi postigli prvih šest pogodaka.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2019. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: AFP / Erling Braut Haaland (Red Bull Salzburg)

Erling Braut Haaland, mladi napadač Red Bull Salzburga, napravio je uistinu senzacionalan start u Ligi prvaka jer je jedini napadač u povijesti ovog natjecanja koji je u svoje tri prve utakmice postigao čak šest golova.

Ovaj 19-godišnjak ujedno je i drugi najmlađi strijelac koji je protivničku mrežu pogađao u svakoj od svoje tri prve utakmice u Ligi prvaka, a samo je Karim Benzema bio mlađi prilikom ostvarenja istog postignuća.

Postizanjem šest golova u prve tri utakmice Haaland je iza sebe ostavio sve velike strijelce kojima je za prvih šest pogodaka u Ligi prvaka trebalo znatno više utakmica.

Video: Erling Haland goal vs Napoli

Pogled na početne brojke Cristiana Ronalda i Lionela Messija u Ligi prvaka odlično ilustrira dostignuće mladog Norvežanina. Dvojici najboljih strijelca ovog natjecanja, Cristianu Ronaldu i Messiju, sa 127, odnosno 113, trebalo je mnogo duže kako bi postigli prvih šest pogodaka.

Tako je Messiju, nakon što je debitirao protiv Šahtara iz Donjecka 2004. godine, trebalo sačekati do petog nastupa, naredne godine protiv Panathanaikosa, kako bi se prvi put upisao u strijelce u Ligi prvaka. Tek je u svojoj 17. utakmici Argentinac imao šest golova u svojoj bilanci.

Cristiano je debitirao u Ligi prvaka 2003. godine, ali su mu za prvih šest golova trebale čak 32 utakmice! Prvi je pogodak ostvario u svom četvrtom nastupu u Ligi prvaka, a ukupno šest imao ih je tek u sezoni 2007/08.

Erling Braut Haaland praktično je preko noći postao jedan od najtraženijih napadača u europskom nogometu, a posebno fasciniraju njegova mirnoća i drskost ideja prilikom postizanja golova, što se vidjelo i u sinoćnjem nastupu protiv Napolija.

Kopirati
Drag cursor here to close