Liga nacija

Norveška i Danska najefikasnije; Francuska protiv Portugala samo 0:0

U nedjelju je odigrano nekoliko zanimljivih utakmica u okviru Lige nacija, a ona s najvišim rejtingom, između Francuske i Portugala, završila je bez golova. Mreže su mirovale i na utakmici Poljska - Italija.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2020. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA Nations League Twitter / Mbappe i Ronaldo biti su dobro čuvani u susretu Francuska - Portugal (0:0)

U nedjelju je odigrano nekoliko zanimljivih utakmica u okviru Lige nacija, a ona s najvišim rejtingom, između Francuske i Portugala, završila je bez golova. Mreže su mirovale i na utakmici Poljska - Italija.

Najefikasnije su u nedjeljnim utakmicama bile Norveška i Danska. Nakon frustrirajućeg poraza od Srbije, Norvežani su s 4:0 svladali Rumunjsku.

Prvo ime susreta bio je Erling Haaland koji je zabio čak tri pogotka (13', 64', 74'), a jednom je precizan bio i Sorloth (39'). Bila je to fantastična izvedba Norvežana koji su još jednom potvrdili da je pred njima odlična budućnost.

Danska je uvjerljivo svladala Island s 3:0 na gostovanju. Poveli su gosti u 45. minuti nesretnim autogolom Sigurjonssona poslije ubacivanja iz kuta s desne strane, nakon što je Halldorsson prethodno obranio udarac glavom.

Na 2:0 je povisio Christian Eriksen u 46. minuti. Nakon što je Danska obrana blokirala jedan udarac iz daljine, igrač Intera uzeo je loptu, pretrčao s njom više od pola terena i matirao Halldorssona za povećanje vodstva.

Na 3:0 podigao je u 87. minuti Robert Skov, igrač Hoffenheima, odličnim golom u same rašlje nakon udarca s linije kaznenog prostora.

U utakmici između Engleske i Belgije na Wembleyju izabranici Garetha Southagatea slavili su rezultatom 2:1, a strijelci pogodaka bili su Rashford (39.) i Mount (64.) kod domaćina, dok je goste prethodno u prednost doveo Lukaku (16., 11 m).

Inače, u derbiju grupe 3 utakmica izmeđz Francuske i Portugala ponovno je završila 0:0, a bez golova su odigrale i Poljska i Italija.

U Ligi B, Mađarska je neočekivano u gostima dobila Srbiju 1:0, a istim je rezultatom Austrija svladala Sjevernu Irsku, također kao gost.

Škotska je pobijedila Slovačku 1:0, dok su Rusija i Turska igrale 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close