Okršaj

Nogometno ludilo u Egiptu

Okršaji ova dva kairska kluba već dugo dominiraju egipatskim i afričkim nogometom, a broj navijača obaju klubova i njihova privrženost često ih dovode u vezu s politikom…
Sport / Nogomet | 26. 11. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Egipat i Kairo u željnom su iščekivanju petka i finalne utakmice nogometne Afričke Lige prvaka u kojoj se po prvi puta sastaju dva kluba iz iste zemlje, ali i iz istog grada - veliki suparnici Al-Ahly i Zamalek, piše Hina.

Okršaji ova dva kairska kluba već dugo dominiraju egipatskim i afričkim nogometom, a broj navijača obaju klubova i njihova privrženost često ih dovode u vezu s politikom, pa je u Egiptu uzrečica da su Al Ahly i Zamalek "dvije najveće stranke u Egiptu".

Povijesno rivalstvo između Al-Ahlyja i Zamaleka gotovo uvijek završava i s navijačkim okršajima na ulicama, pa je mobilizirana gotovo cijela egipatska policija. Na stadionu u Kairu će biti ograničen broj gledatelja zbog epidemioloških mjera, ali se policija boji navijačkih okršaja u samom gradu.

Al-Ahly je osam puta osvajao naslov afričke Lige prvaka, a egipatski prvak je bio 42 puta, dok Zamalek ima pet afričkih naslova i 12 egipatskih.

Zanimljivo je da najveća egipatska zvijezda Mohamed Salah iz Liverpoola nikada nije igrao za Al Ahly ili Zamalek.

Kopirati
Drag cursor here to close