Priopćenje

Nogometni savez BiH: Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama stadiona

Administracija NS BiH prikuplja relevantne informacije s utakmice 18. kola BHT Premijer lige odigrane između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2019. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom događanja na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 dana 01.12.2019. na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, NS/FS BiH se oglasio priopćenjem za javnost.

Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice.

Nakon što budu zaprimljeni svi službeni dokumenti s jučerašnje utakmice, nadležni organi NS BiH će poduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, NS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih stadiona. NS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz NS BiH.

Podsjećamo, utakmica između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09 prekinuta je u 31. minuti zbog transparenta s likom generala Slobodana Praljka. Delegat je tražio prekid utakmice, a u 36. minuti Škripari su skinuli sve svoje transparente i samoinicijativno napustili tribinu.

Kopirati
Drag cursor here to close