Grbavica

Nogometni savez BiH: Na stadion bez ruksaka, torbica, kišobrana...

''Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktualne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence“, zaključuju iz NS BiH.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2017. u 12:00 Bljesak.info
Kopirati

Nogometni savez BiH pred utamicu sa Belgijom na “Grbavici“ izdao je obavještenje navijačima. Naime, navijačima koji će nazočiti utakmici bh. reprezentacije iz sigurnosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet.

Dodaje se da neće biti dopušteno ni unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala, te hrane i pića.

“Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz sigurnosnih razloga neće biti dopušteno unošenje kišobrana na stadion“, naglašavaju iz NS BiH.

Na svim ulazima stadiona ''Grbavica'' prilikom ulaska gledatelja bit će pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će osiguravati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor.

“Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktualne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence“, zaključuju iz NS BiH.

Dva kola prije kraja nadmetanja u skupini “H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine BiH zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, osam manje od lidera Belgije koja je već osigurala mjesto na Mundijalu. Susret BiH – Belgija igrat će se 7. listopada na stadionu “Grbavica“ sa početkom u 18 sati. U posljednjem, desetom kolu BiH 10.  listopada gostuje Estoniji.

Na Mundijal u Rusiji plasirat će se pobjednici svih devet kvalifikacijskih skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih igrati dodatne kvalifikacije.

Kopirati