Italija

Nogometni minus od pola milijare eura

U Italiji, gdje se nogometni susreti obustavljeni 9. ožujka zbog izbijanja COVID-19, bit će održan sastanak s vladom, savezom i menadžerima lige kako bi se utvrdio datum kada će započeti lige.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2020. u 08:04 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina izjavio je kako nogometni sektor osigurava zapošljavanja i predstavlja važan ekonomski faktor u zemlji te da bi zbog toga talijanska liga trebala biti nastavljena.

U svom članku na web-stranici Ripartelitalia, Gravina ističe da je nogomet najtraženiji sport u Italiji i da se to odražava i na ekonomske pokazatelje pa se i federacija odlučno bavi ovim pitanjem.

Navodeći da će, ako lige ne započnu što prije, nogomet pretrpjeti nepopravljivu štetu i gubitak od oko 500 milijuna eura, Gravina je istaknuo i to da će nastavak nogometa zaštititi radna mjesta 100.000 ljudi, prava 1,4 milijuna članova kluba i protok novca od 4,7 milijardi eura.

Dodao je kako na tom planu blisko surađuju s vlastima.

In esclusiva l'intervento di Gravina: "Se non si riparte subito danno irreparabile al calcio italiano, rischiamo di perdere 500 milioni di euro. Occorre difendere 100 mila lavoratori, 1,4 milioni di tesserati, 4,7 miliardi di fatturato. Ripartire vuol dire giocare" - Riparte l'Italia

Il calcio in Italia rappresenta uno straordinario fattore sociale ed economico, un ineguagliabile generatore di entusiasmo. La sua capillare penetrazione nelle diverse Comunità della Penisola lo ha reso, nel corso degli anni, un elemento di coesione e di sviluppo, un moltiplicatore di passione e uno straordinario volano per l'economia, in grado di affascinare la quotidianità [...]


"Nije teško analizirati što proizvodi talijanski nogomet i zašto FIGC uporno želi ponovno pokretanje liga. To je u našem DNK i u našem imenu", poručio je Gravina.

U Italiji, gdje se nogometni susreti obustavljeni 9. ožujka  zbog izbijanja COVID-19, bit će održan sastanak s vladom, savezom i menadžerima lige kako bi se utvrdio datum kada će započeti lige.

Kopirati
Drag cursor here to close