Kazni me, kazni...

Nogometašu samo 500 KM kazne zbog namještanja utakmica Premijer lige BiH

Vejnović je proglašen krivim i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 3 mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko u sljedećih godinu dana ne počini slično kazneno djelo.
Sport / Nogomet | 12. 09. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Bijeljini osudio je simbolično bivšeg nogometaša Zvijezde 09 Nemanju Vejnovića na uvjetnu kaznu zatvora od tri mjeseca te 500 KM zbog sudjelovanja u namještanju utakmica.

Kako su izvijestili iz suda u Bijeljini, optuženi Vejnović je proglašen krivim i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko u sljedećih godinu dana ne počini slično kazneno djelo, prenosi Hina.

Ovome 27-godišnjem braniču sud je odredio i novačnu kaznu u iznosu od 500 maraka zbog počinjenog produženog kaznenog djela, odnosno - dogovaranje ishoda natjecanja, službeno je objašnjeno u presudi. Pojašnjeno je kako je Vejnović kriv za dogovaranje ishoda utakmice najmanje dva susreta Premijer lige BiH u sezoni 2018./2019.

Bivšeg nogometaša policiji su prijavili čelnici Zvijezde 09 s optužbom da je namjestio nekoliko susreta i za to dobio novčanu naknadu. U njegovom mobitelu su bile pronađene i sporne poruke, a protiv njega su svjedočili i suigrači koje je pokušao vrbovati.

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić rekao je nakon današnje odluke Suda u Bijeljini kako će protiv Vejnovića podnijeti i privatnu tužbu.

Kopirati
Drag cursor here to close