Pobjeda protiv Čelika

Nogometašice posuškog Intera slavile na teškom gostovanju u Zenici

Usprkos velikim problemima s izostancima važnih igračica, Inter je borbenošću uspio doći do važne gostujuće pobjede.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ŽNK Inter Posušje / Nogometašice Intera nakon pobjede u Zenici

Nogometašice Intera iz Posušja pobijedile su s 2:3 Čelik u susretu petog kolga Prve lige Federacije BiH - jug. 

Posušanke su na ovo teško gostovanje otišle s puno poteškoća. Naime, zbog reprezentativnih obveza i nastupa za žensku nogometnu kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine nije nastupila Ana-Marija Prljević, prvi vratar momčadi, a zbog ozljeda i privatnih obveza u konkurenciji nisu bile Petra Marić, Iva Bakula i Anamarija Landeka.

Kao da im ni to nije bilo dovoljno pa je još došao izostanak trenera Tonija Kovača koji je nastupio za seniorsku ekipu HŠK Posušje protiv Branitelja u Mostaru.

Usprkos velikim problemima s izostancima važnih igračica, Inter je borbenošću uspio doći do važne gostujuće pobjede. U Zenicu ih je poveo Tomislav Bašić i dobro posložio. Već u 4. minuti prednost ''Žuto-crnima'' donosi Iva Čutura, a u 20. minuti Ana-Marija Ćesić udvostručila je vodstvo.

Zeničanke se nisu predavale i došle su do poravnanja. U 51. minuti na 2:1 smanjuje Kulalić dok ista igračica u 65. minuti postiže svoj drugi pogodak za 2:2. Tako je sve do završnice susreta kada pogodak za pobjedu Posušanki 2:3 u 86. minuti postiže Anica Čutura.

Ovom pobjedom Inter je došao na drugo mjesto s devet bodova, tri manje od vodećeg Libera iz Goražda. Upravo će Libero ove subote biti gost Interu u velikom derbiju na Mokrom Docu. Utakmica počinje u 13:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close