Petak

Nogometašice kvalifikacije za EP otvaraju protiv Gruzije u Zenici

Hendikep je što neće moći računati na kapitena Lidiju Kuliš, koja je povrijeđena te koja je potpisala i ugovor za novi klub, talijanski Milan.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2019. u 13:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjim mečom protiv selekcije Gruzije otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

''Tim je jako motiviran da kvalifikacije počne pobjedom. Svi isto želimo i ta bi nam tri boda jako pomogla da stvorimo ambijent oko reprezentacije'',  kazala je na press-konferenciji izbornica Samira Hurem, koja je dodala kako vjeruje u domaći teren, svoje igračice te činjenicu da se bh. tim na rang-listi nalazi ispred Gruzije.

Hendikep je što neće moći računati na kapitena Lidiju Kuliš, koja je povrijeđena te koja je potpisala i ugovor za novi klub, talijanski Milan.

''Ono što bi svi voljeli je da u ovom kvalifikacijama osvojimo treće mjesto. BiH ima mlad tim, na čelu sa kapitanicom Milenom Nikolić, koja se također nalazi u najboljim godinama'', istaknula je Hurem.

Smatra kako je neiskustvo njenog tima hendikep u ovim kvalifikacijama u kojim će im rivali biti favorizirane reprezentacije Danske i Italije, zatim Izraela te Mlate, protiv koje će bh. nogometašice igrati 3. rujna u Sarajevu.

''Svi smo jedva čekali da krene ovaj natjecateljski period, da možemo da se borimo za bodove i da pokažemo šta ovaj tim može. Bez obzira na godine, ekipa ima jako velik potencijal. Dat ćemo sve od sebe da u petak osvojimo tri boda, a onda i u Sarajevu protiv Malte'',  kazala je Nikolić, od koje se očekuje da bude najveća opasnost po gol Gruzije.

''Očekujemo puno od ove utakmice. Očekujemo tri boda, ali respektiramo i naše protivnice'',  istaknula je Melisa Hasanbegović.

Susret se s početkom u 17.00 sati igra u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close