Premijer liga BIH

Pobjedom nad Zvijezdom Sarajevo pobjeglo Zrinjskom na pet bodova

Sarajevo kolo prije kraja prvog dijela sezone, na čelu ljestvice drži pet bodova prednosti nad Zrinjskim.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2018. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva pobijedili su ekipu Zvijezde 09 sa 3:1 (3:1) u posljednjem susretu 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sva četiri pogotka na utakmici postignuta su u prvom poluvremenu.

Domaći tim poveo je u 16. minuti golom Tatara, koji je na asistenciju Velkoskog pogodio mrežu Erića. Gosti su izjednačili osam minuta kasnije golom Jovovića nakon ubačaja Osmanagića iz kornera.

"Bordo" tim je do novog vodstva došao u 26. minuti pogotkom Velkoskog, koji je iskoristio grešku obrane i pogodio za 2:1.

U sjajnom prvom poluvremenu postignut je i četvrti pogodak, a treći za Sarajevo. Hebibović je oduzeo loptu i uposlio Rahmanovića čiji udarac je zausavio Erić, a odbijenu loptu prihvatio je Ahmetović i pogodio protivničku mrežu za konačnih 3:1.

U znatno slabijem drugom poluvremenu domaći su uspjeli sačuvati prednost i ostvariti 12. pobjedu u prvenstvu, kojom su, kolo prije kraja prvog dijela sezone, na čelu ljestvice zadržali pet bodova prednosti nad Zrinjskim.

Danas su odigrana još dva susreta 18. kola. Široki Brijeg je na Pecari remizirao sa Goškom 1:1, dok je Sloboda slavila u Bijeljini nad Radnikom sa 1:0.

Prva tri susreta 18. kola odigrana su u subotu. Aktualni prvak Zrinjski u gostima je slavio protiv Tuzla Cityja sa 2:1, uvljerljivu gostujuću pobjedu zabilježila je Mladost, koja je u Zenici bila bolja od Čelika sa 3:0, dok je porazom od domaće Krupe 2:1 Željezničar nastavio seriju slabih rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close