Bizaran transfer

Nogometaš iz Indonezije "plaća" da bi igrao u tuzlanskoj Slobodi!

Transfer Anwara Miftaha Sanija u tuzlansku Slobodu jedan je od bizarnijih u Premijer ligi BiH i to ne samo što nogometaši iz Indonezije nisu česta pojava u europskom nogometu.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2021. u 15:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miftah Anwar Sani ima 25 godina i dolazi u Tuzlu iz indonezijskog ponajboljeg kluba Persita Tangerang. Ono što je zanimljivo, u realizaciju transfera uključilo se veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Indoneziji i veleposlanik Mehmed Halilović, koji je i službeno i predao dres FK Sloboda Miftahu.

"Veleposlanstvo je učinilo sve što je trebalo, a jedna od najvažnijih stvari je osiguravanje ulazne vize za gospodina Miftaha, komunikacija s klubom i srodnom institucijom u Indoneziji. Ambasada Bosne i Hercegovine također će biti korisna i u budućnosti ako zatreba. Oduševljeni smo i nadamo se da će više igrača imati više mogućnosti da se pridruže klubu u Bosni i Hercegovini", rekao je Halilović.

Ipak, još čudnije od svega su detalji samog transfera koje je iznio portal Sport Centar. Kako piše taj portal Sloboda neće potrošiti ni marke na Sanija, jer će troškove njegovog boravka u BiH snositi agencija koja ga zastupa. I ne samo to – ista agencija će uplatiti tuzlanskom klubu iznos od oko 20.000 dolara zbog toga što je uopće “pristao” potpisati jednogodišnji profesionalni ugovor s ovim defanzivcem.

Kako piše SCsport.ba Anwar Sani je zapravo pripadnik indonezijske vojske (TNI), a lišen obaveze prema obrambenim snagama može biti ako potpiše i odradi profesionalni ugovor u inozemstvu. Nakon što se vrati u domovinu – bit će oslobođen daljnjeg služenja vojnog roka.

Sloboda tako zapravo čini uslugu ovom nogometašu, kojemu će dolazak u BiH biti poput izleta, jer ni u domovini nije nešto posebno igrao i u prvenstvu je skupio tek 12 nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close