Olimpijski turnir

Nogomet u Tokiju pun je iznenađenja

Jedina zvijezda od koje se do sada vidjelo zapažene partije je Brazilac Richarlison. Napadač Evertona ujedno je jedan od tihih favorita ovog prijelaznog roka...
Sport / Nogomet | 27. 07. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva kola na nogometnom turniru Olimpijskih igrara u Tokiju, od 16 ekipa u skupinama samo tri imaju izvjesnost za dalje.

Pobjedom Njemačke nad Saudijskom Arabijom rezultatom 3:2, gdje su višestruki svjetski prvaci spasili tri boda tek u 75. minuti pogotkom mladog Udokhaija, kompletirano je drugo od sveukupno tri kola grupne faze nogometnog turnira za muškarce.

U dosadašnjih 16 utakmica bilo je niz iznenađenja.

Tako je Egipat održao nulu protiv Španjolske, Meksiko koji demolira svjetske prvake Francuze, dok je Australija koja bez većih poteškoća slavi protiv Argentine.

Na ovom olimpijskom turniru svi mogu pobijediti svakoga i baš zato je zanimljivo vidjeti što nas čeka u nastavku.

Jedina zvijezda od koje se do sada vidjelo zapažene partije je Brazilac Richarlison.

Napadač Evertona jedan je od tihih favorita ovog prijelaznog roka, no cijena će se formirati tek kad olimpijski turnir završi. S tri pogotka iz prvog kola, drugi je strijelac prvenstva (iza Gignaca) i mirno čeka treće kolo gdje bi mogao još dodatno popraviti svoju statistiku. O tome će se ponešto pitati i mladi Saudijci koji namučili Njemačku.

Sa šest bodova na kontu, Japanska reprezentacija je jedina koja je osigurala četvrtfinale nakon dva kola. Primjerice u skupini B sve ekipe imaju tri boda, a u skupinama C i D sve momčadi su i dalje u igri za prolazak, izuzev Saudijske Arabije koja s nula bodova sigurno ide put Riyada za nekoliko dana.

Treće kolo će se odigrati u srijedu. Tada će biti poznato tko ide dalje. Zasad je jedino izvjesno da Japan ide dalje, a Saudijska Arabija i Južna Afrika sigurno ispadaju.

Prvenstvo namijenjeno mlađim igračima je pokazalo kako favorita nema. Brazil je branitelj naslova, no ako se turnir ovako nastavi, tko zna tko će u finale u Yokohami.

Kopirati
Drag cursor here to close