Problemi

Nogomet i vize: Putujemo kao da smo Brazil, sa šutljivim političarem i mokrom putovnicom

Nogometni savez kaže da je poduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja
Sport / Nogomet | 08. 10. 2021. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne znam šta da kažem, možda da je traženo 30 viza bilo bi lakše, 66 osoba putuje na utakmicu, ja ne znam jesmo li mi Brazil, Španjolska, Njemačka da putujemo na utakmicu s toliko ljudi?'', rekao je za N1 bivši nogometni reprezentativac BiH Marko Topić.

Naime, nogometna reprezentacija BiH koja u Kazahstanu igra izuzetno bitnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostala je bez viza za čak šestoricu igrača. Naknadno je viza odobrena dvojici.

Topić pak kaže kako je trebalo putovati ''tridesetak, trideset pet ljudi''.

''Ne znam zašto još trideset ljudi ide s ekipom iako je korona. Ja bih volio da novinari traže listu putnika koji su išli u Kazahstan'', rekao je bivši reprezentativac.

No, mediji su otkrili kako među nogometašima ima političara.

Tako je portal Bild, pozivajući se ''na više izvora iz Nogometnog saveza i iz širokobriješkog HDZ-a'', objavio da se na popisu putnika našao Dario Knezović, glavni tajnik širokobriješkog HDZ-a BiH, zastupnik u Parlamentu FBiH, predsjednik skupštine NK Široki Brijeg te član stegovnog povjerenstva Nogometnog saveza.

Inače, Knezović je u hercegovačkoj javnosti najviše poznat kao meta kritika zbog svoje šutnje u parlamentarnim klupama pa ga se proziva da ga nitko nikad nije čuo.

Istodobno javnosti se obratio i kazahstanski nogometni savez pojasnivši donekle zašto je došlo do ovoga. Tako je glavni tajnik njihova saveza, Azamat Aitkhozhin, rekao da je jedna od putovnica (televizija N1 navodi da je riječ o ispravi Jusufa Gazibegovića) imala mutne stranice, ''kao da je nekada ranije bio skvašen, te nije imao prostor za lijepljenje vize''.

Također neki su zahtjevi za dio ekipe koja je ostala u BiH pristigli kasno.

S druge strane, Nogometni savez kaže da je poduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja te da im je neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza.

Kopirati
Drag cursor here to close