Alene, oprosti

Noćna mora za HSV: Vraća im se Alen Halilović!

Odmah nakon dolaska na Volkspark s Campa Nou, Halilović je izazvao stres kod klupskog trenera i rukovodstva. Njega je bivši šef HSV-a Dietmar Beiersdorfer (54) kupio od Barcelone za pet milijuna, ali se vrlo brzo pokajao.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2018. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački najdugovječniji bundesligaš HSV pored svih problema koji su ga snašli, dobiva još jedan - vraća se Alen Halilović (21).

Bild piše kako je povratak u Hamburg gotovo izvjesna opcija za ''mini Messija'', jer se za njegove usluge nitko ne interesira,

Nakon što je Las Palmas u nedjelju na domaćem terenu izgubio od Alavesa s glatkih 0:4, Halilovićev sadašnji tim više se ne može spasiti ispadanja. Međutim, ni njegov matični klub HSV nema prevelike izglede za ostanak u Bundesligi.

Halilović je na Gran Canariji bio na posudbi, ukupno 18 mjeseci. Nakon ispadanja u Segundu, Las Palmas neće zasigurno aktivirati otkupnu opciju, jer mu se ne isplati davati pet milijuna eura za hrvatskog veznjaka.

Halilović s HSV-om ima ugovor do 2020. godine. Međutim, klub iz Hamburga želi ga se odmah po povratku riješiti, ako ikako bude moguće. Dva su razloga tome: prvo, spada među nogometaše koji imaju ponajveće plaće, a drugo - smatraju ga problematičnim igračem.

Odmah nakon dolaska na Volkspark s Campa Nou, Halilović je izazvao stres kod klupskog trenera i rukovodstva. Njega je bivši šef HSV-a Dietmar Beiersdorfer (54) kupio od Barcelone za pet milijuna, ali se vrlo brzo pokajao.

Raniji trener Bruno Labbadia (52) nije znao što s njim, a nasljednik mu Markus Gisdol (48) još i manje. Alen je odigrao 137 minuta u šest utakmica, a već nakon pola godine poslali su ga na posudbu u Las Palmas, za kojeg je odigrao 35 utakmica u dvije sezone.

Bild napominje kako od nekadašnje mlade zvijezde, koja je odigrala i 10 utakmica za A tim Hrvatske, nije puno ostalo. Ponovno igra za mladu reprezentaciju, a hoće li imati klub od jeseni, teško je procijeniti.

Njegova je vrijednost na tržištu nogometaša drastično pala. Primjerice, Transfermarkt ga je 2016. procijenio na deset milijuna, a trenutačno vrijedi tek jednu četvrtinu od tog iznosa (2,5 milijuna eura). Stilom igre više se uklapa u LaLigu nego u Bundesligu, zaključuje Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close