Bild i Kicker

Njemački tisak: Bayern odustao od Džeke i kupuje Mandžukića!

Sport / Nogomet | 25. 06. 2012. u 20:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva ugledna njemačka medija, dnevnik Bild i sportski magazin Kicker, objavili su u ponedjeljak poslijepodne da je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić pred potpisom ugovora za minhenski Bayern...

Štoviše, transfer bi mogao biti realiziran još ovog tjedna, navodi Bild uz dodatak da bi Mandžukić trebao potpisati četverogodišnji (3+1) ugovor, dakle do 30. lipnja 2016. godine, te da bi igrao za godišnju plaću od 3.5 milijuna eura. Kad je u pitanju odšteta njegovu sadašnjem klubu, Wolfsburgu, za ugovor važeći do 30. lipnja 2014. godine, Bild tvrdi da bi se trebala kretati oko deset milijuna eura.

Kicker, suprotno tome, spominje odštetni iznos između 12 i 15 milijuna eura, te piše da se Mandžukić već dogovorio s europskim i njemačkim doprvakom, te da se sada još samo moraju dogovoriti predstavnici dvaju klubova.

U Wolfsbrugu je Mandžukić inače igrao za 1.8 milijuna eura po godini, a do proljeća je bio voljan produljiti suradnju. Puklo je nakon što je njegov menadžer Ivan Cvjetković zatražio povišicu koja se nije dopala Felixu Magathu, treneru koji u svojim klubovima uvijek ima ovlaštenja menadžera engleskog tipa.

I Bild i Kicker se slažu da je Bayern za pojačanje u napadu Mandžukića izabrao jer je Edin Džeko preskup. Za Bosanca bi Bavarci Manchester Cityju morali platiti 40 milijuna eura i dati mu plaću od otprilike sedam milijuna eura, za koliko igra u premeirligaškom prvaku.

Kopirati
Drag cursor here to close