FC Bayern

Njemački prvak ne planira dalje zadržati Coutinha i Perišića?

Coutinho (28) i Ivan Perišić (31) imaju ugovore s Bavarcima do 31. srpnja, ali ih klub želi zadržati i za završni turnir Lige prvaka u Lisabonu, planiran za kolovoz. Nakon toga vjerojatno će se razići.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2020. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Perišić i Coutinho u društvu Lewandowskog

Nakon prilično kaotičnog početka sezone Bayern je posložio linije pod novim trenerom Flickom, osigurao još jedan naslov prvaka Njemačke, a 4. srpnja žele u finalu kupa osvojiti dvostruku krunu.

Podrazumijeva se da će nakon toga svim snagama napasti i Ligu prvaka, što nije lagan, ali ni nemoguć zadatak.

Paralelno s pripremama za nove izazove, uprava Bayerna ovih dana pregovara s FC Barcelonom i milanskim Interom u vezi s posuđenim igračima i njihovoj daljnjoj sudbini.

Coutinho (28) i Ivan Perišić (31) imaju ugovore s Bavarcima do 31. srpnja, ali ih klub želi zadržati i za završni turnir Lige prvaka u Lisabonu, planiran za kolovoz.

Čini se kako je više nego jasno da Bayern nakon toga neće otkupiti brazilskog veznjaka Coutinha, a što se tiče Perišića, trenutačno također više toga ukazuje na rastanak nakon okončanja sezone.

Plaće obojice posuđenih nogometaša su visoke i remete odnose u zaradama unutar kluba. 

Posljedice koje je pandemija koronavirusa ostavila u nogometu, osjetit će se od iduće sezone. Stoga treba mudro planirati igrački kadar.

Dogodi li se da Bayern ove godine po drugi put u 120-godišnjoj povijesti kluba osvoji tri naslova, zaradit će i dodatni novac.

Tako je premija za pobjedu u njemačkom kupu 4,5 milijuna eura, dok plasman u finale Lige prvaka donosi 15 milijuna. Dodatnih 4,5 milijuna donosi osvajanje elitnog europskog natjecanja.

Sve je to za dosadašnje navike relativno sitan novac, ali u Bayernu su svjesni da nekadašnje igre milijuna jedno vrijeme neće moći ispuniti želje u budućnosti, iz prostog razloga što će novca biti znatno manje.

Bayern ujedno ne odustaje od dovođenja Leroyja Sanéa, kojemu je Pep Guardiola dao odriješene ruke, a odluče li se za tu kupovinu, onda je vrlo upitan ostanak Ivana Perišića.

Kopirati
Drag cursor here to close