Mediji imati pravo kritizirati

Njemački mediji odgovorili Bayernu: Izgubili ste kontakt s realnošću

Prozivaju Ulricha Hoeneßa i Karla-Heinza Rummeniggea zbog očitog "licemjerja" i podsjećaju kako su Bayernovi dužnosnici u prošlosti vrlo često bili skloni kritiziranju svih pora njemačkog nogometa.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayernova  jučerašnja izvanredna tiskovna konferencija centralna je tema njemačkih medija.

Ne zato što je potvrđeno kako Niko Kovač neće biti smijenjen s trenerske funkcije, već zato što su Bayernovi čelnici prozivali novinare zbog "sramotnih i lažnih natpisa".

"Prije tri tjedna ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži. Sramotno je što se radi, izmišljaju se ozljede naših igrača i priče o transferima", zaprijetio je glavni izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge i medijima najavio rat.

Njemački su, pak, mediji složni u razmišljanju kako je Bayernovo rukovodstvo pretjerano reagiralo, kao i da  do određene mjere.

"Ubuduće novinari ne bi trebali pisati da je Bayernova momčad prestara jer bi se mogli suočiti s pravnom tužbom Hoenessa i Rummeniggea. U redu. Nadamo se samo da će moći napisati da je i klupska uprava prestara. Nakon konferencije teško je poreći da je klupsko vodstvo, nakon desetljeća vladavine Hoenessa i Rummeniggea, izgubilo kontakt s realnošću", oštro reagira Der Spiegel.

''Bilo je puno konferencija u Bayernu koje su ušle u povijest i koje su i danas hit na YouTubeu. Međutim, ono što se dogodilo 19. listopada 2018. nikad se ranije nije dogodilo u Bayernu, prenosi Index.hr. Napad na medije, stručnjake i bivše igrače slučaj je bez presedana'', tvrdi Sport1.

Pojedini mediji pišu kako je konferencija odisala "patetikom". Prozivaju Ulricha Hoeneßa i Karla-Heinza Rummeniggea zbog očitog "licemjerja" i podsjećaju kako su Bayernovi dužnosnici u prošlosti vrlo često bili skloni kritiziranju svih pora njemačkog nogometa.

Razočarani su i Bayernovi navijači, osobito jer je klupsko vodstvo već opjevanim ispadom narušilo prateći imidž gospodskog kluba.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close