Kvalifikacije za SP

Nizozemska pregazila Tursku; Srbi autogolom pred kraj prokockali pobjedu

Irska i Srbija su u Dublinu odigrali 1:1. Srbi su poveli golom Milinković-Savića u 20. minuti, da bi Irci do boda stigli autogolom Milenkovića u 87. minuti.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2021. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Portugala su u susretu 6. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao gosti svladali Azerbajdžan sa 3:0 (2:0).

U prvom poluvremenu mrežu domaćih pogodili su Bernardo Silva (26) i Andre Silva (31), da bi u nastavku konačni rezultat postavio Diogo Jota (75).

Irska i Srbija su u Dublinu odigrali 1:1. Srbi su poveli golom Milinković-Savića u 20. minuti, da bi Irci do boda stigli autogolom Milenkovića u 87. minuti.

U skupini vodi Portugal s 13 bodova, Srbija ima 11, Luksemburg šest, Irska 2, a Azerbajdždan 1.

Reprezentacija Danske je u kvalifikacijama iz šest utakmica ostvarila šest pobjeda, uz gol razliku 22:0.

Nakon što su u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru slavili protiv Škota i Farskih Otoka u ovom mini ciklusu, na red je došla i pobjeda protiv Izraela od visokih 5:0.

Poulsen, Kjaer, Skov Olsen, Delaney i Cornelius bili su strijelci za Dance.

Francuska je prrekinula niz od pet uzastopnih utakmica bez pobjede svladavši Finsku rezultatom 2:0. Oba pogotka za Francusku postigao je Griezmann, prvi u 25. minuti, a drugi u 54.

Sa 12 bodova Francuska je prva u našoj grupi, Ukrajina i Finska imaju po 5, dok su Zmajevi i Kazahstanci osvojili po tri.

Nizozemci su u Amsterdamu ugostili Tursku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i praktično okončali posao poslije 45 minuta.

Posebno raspoloženi kod domaćih su Klaassen, strijelac prvog i asistent drugog gola, te Depay, koji je tri puta tresao mrežu Turske.

Na kraju je rezultat glasio 6:1 za Oranje. Pogađali su: Depay (3), Klaasen, Til i Malen.

Kopirati
Drag cursor here to close