(nije)se trebao susresti s Putinom

Nizozemci ljuti na Van Bastena što se sastao s Putinom

Van Basten, trenutno vodeći dužnosnik FIFA-e za tehnički razvoj, kritiziran je što se sastao s Putinom od obitelji žrtava avionske nesreće
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 16:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši nizozemski nogometaš i trener Marco van Basten tvrdi da je samo raspravljao o nogometu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom njihovog susreta za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva.  

Van Basten, trenutno vodeći dužnosnik FIFA-e za tehnički razvoj, kritiziran je što se sastao s Putinom od obitelji žrtava avionske nesreće, odnosna aviona oborenog projektilom, za koji Zapad tvrdi da je povezan s Rusijom. 

Nizozemska vlada objavila je u ožujku da smatra Rusiju zakonski odgovornom zbog njene uloge u raketnom napadu 2014. godine na avion Malaysia Airlinesa na letu broj 17 iznad istočne Ukrajine. Svih 298 ljudi u avionu je poginulo, među kojima i 196 iz Nizozemske. 

Van Basten je posjetio Kremlj s izaslanstvom svjetske nogometne organizacije. Oni su pozirali fotoreporterima s Putinom i održali okrugli stol tijekom koje je hvaljena ruska organizacija Svjetskog prvenstva. 

''Mi smo samo razgovarali o nogometu i turniru. Svjestan sam činjenice da brojne obitelji u Nizozemskoj imaju probleme zbog onoga što se dogodilo s tim avionom. To je, međutim, druga tema. Samo sam bio pozvan da dođem tamo i da govorim o nogometu'', izjavio je Van Basten za Associated Press. 

Upitan je li pomogao u jačanju Putinovog imidža, Van Basten je odgovorio: "Nisam mu pomogao. Samo sam raspravljao s njim o nogometu. Ništa drugo". 

Kopirati
Drag cursor here to close