SP 2018

Švicarska ni s devet pobjeda nije sigurna; Nizozemci bez SP-a

Nizozemci, trostruki svjetski doprvaci, propustiti će drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2017. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u rujnu neočekivano kiksali protiv Luksemburga (0-0), nogometaši Francuske u subotu su u gostima kod Bugarske slavili sa 1:0 golom Matuidija u 3. minuti, te su zadržali prvo mjesto skupine A s bodom više od Švedske, a budući da u zadnjem kolu dočekuju Bjelorusiju imaju velike šanse da izravno odu na SP.

U istoj skupini kvalifikacija za SP 2018. Švedska je očekivano dobila Luksemburg sa 8-0, a četiri gola zabio je Marcus Berg.

Nizozemska je u gostima kod Bjelorusije slavila sa 3-1, ali to im malo znači jer imaju puno lošiju gol-razliku od Švedske, protiv koje igraju u zadnjem kolu. Tako će Nizozemci, trostruki svjetski doprvaci, propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj.

I dok je BiH porazom praktično uništila svoje šanse za dodatne kvalifikacije, tu prigodu nije ispustila Grčka, koja je u gostima dobila Cipar sa 2:1. Grćka ima dva boda više od BiH i u posljednjem kolu dočekuje slabašni Gibraltar.

Gibraltar, koji još nema niti jedan bod, izgubio je od Estonija sa 0:6.

U skupini B Švicarska je dobila Mađarsku sa 5-2, te je zadržala stopostotan učinak, a Portugal je svladao Andoru 2:0. Vodeća Švicarska ima tri boda više od Portugala, ali slabiju gol razliku. U posljednjem kolu Portugal dočekuje Švicarsku i ako pobjedi izravno će se plasirati na SP, dok će Švicarska u dodatne kvalifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close