Ne da ga Fredi nikome

Niku želi Bayern, a Bobić pokušava sačuvati kovača Eintrachtova uspjeha?

Naime, bivši hrvatski izbornik uspijeva jednu osrednju ekipu, kakav je Eintracht, održavati na vrhu tabele, odnosno među klubovima koji idu u Ligu prvaka. To ga zasigurno kvalificira za mogućeg trenera Bayerna.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2018. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor Eintrachta iz Frankfurta Fredi Bobić izjavio je kako zna tko će biti novi trener Bayerna, nakon što Jupp Heynckes po završetku sezone napusti klupu Bavaraca.

Njegove riječi prenosi portal Bild, a Bobić je još kazao kako je tu informaciju slučajno čuo od osobe koja to zasigurno zna. Radilo se o privatnome razgovoru, napominje Bobić, što znači da on ne može kazati koje je trenersko ime u pitanju, ali ga on - eto - već zna!

Bild ironično pita - znači li to da Bobić zna čak i više od samoga Heynckesa, koji još uvijek nije donio odluku glede ponude da u Bayernu ostane i nakon završetka ove sezone?

Jednako tako, po logici stvari, Fredi Bobić zna više i od prvih ljudi bavarskog velikana, odnosno od Ulija Hoeneßa i Karl-Heinza Rummeniggea.

Ipak, znajući da Bobić ne govori posve u prazno, jer se ipak radi o jednom od najinteresantnijih pitanja Bundeslige, Bild zaključuje kako se može raditi o najmanje dva motiva za takvu izjavu sportskog direktora Eintrachta.

Prvi motiv može biti da se htio našaliti u stilu ''ja znam, ali vam neću reći'', a drugi je kako bi ''odagnao'' misli uprave Bayerna od Eintrachtova trenera Nike Kovača. Naime, bivši hrvatski izbornik uspijeva jednu osrednju ekipu, kakav je Eintracht, održavati na vrhu tabele, odnosno među klubovima koji idu u Ligu prvaka. To ga zasigurno kvalificira za mogućeg trenera Bayerna.

'Za ovo sam se odlučio, jer mi je ovdje prva trenerska postaja u Bundesligi. Riječ je o posebnoj časti za mene. Ovim cjeloživotnim članstvom htio sam pokazati svoje pripadanje Eintrachtu. Uvijek ću ga nositi u srcu,' izjavio je Niko Kovač, a neki su njegove riječi protumačili i kao svojevrstan oproštaj od kluba u kojem je uspješno lansirao svoju trenersku karijeru...

Ujedno, pošto je proteklih dana s dnevnoga reda ''skinut' Julian Nagelsmann iz Hoffenheima, kao mogući nasljednik Heynckesa, moglo bi se zaključiti i da je Bobić zapravo neizravno otkrio kako je čuo da će trener Bayerna biti - Thomas Tuchel, koji je uz Nagelsmanna bio najčešće spominjano ime.

Nagelsmann je otpao kao premlad i smatra se kako on ne bi bio autoritet Bayernovim igračima, pogotovu što su neki stariji od njega. Da je u pitanju Niko Kovač, zasigurno bi Fredi Bobić radije šutio o svemu tome. Dakle, preostaje - Thomas Tuchel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close