Seria A

Nikola Kalinić sjajnim pogotkom spasio Milan

Kalinić, koji je ušao u igru u 67. minuti, spasio je "crveno-crne" poraza odličnim potezom u 86. minuti.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić bio je strijelac za Milan koji je u posljednjem susretu 31. kola talijanskog prvenstva na svom san Siru odigrao 1-1 (0-0) protiv Sassuola.

Kalinić, koji je ušao u igru u 67. minuti, spasio je "crveno-crne" poraza odličnim potezom u 86. minuti. On je primio loptu na 10-ak metara od suparničkog gola te potom udarcem iz okreta zatresao mrežu. Bio je to peti prvenstveni gol Kalinića ove sezone.

Imao je Kalinić veliku priliku i dvije minute ranije, no njegov udarac glavom je prošao preko gola, a naš je reprezentativac mogao donijeti i potpuni preokret u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je još jednom pokušao glavom, ali taj udarac obranio je vratar Sassuola Consigli, piše Hina.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Milan - Sassuolo

Inače, Sassuolo je poveo u 75. minuti preko Politana.

Šesti Milan sada ima 52 boda, dva više od sedme Fiorentine, dok je Sassuolo 14. sa 30 bodova.

Ranije u nedjelju Napoli je na domaćem terenu protiv Chieva slavio sa 2-1, a pobjednički gol zabio je Amadou Diawara u sudačkoj nadoknadi (90+3). Napoli je bio pred porazom, a sve je loše krenulo za domaćine u 51. minuti kada nisu iskoristili penal. Udarac Driesa Mertensa obranio je vratar gostiju. To im se osvetilo u 73. minuti, kada je Chievo poveo golom Stepinskog.

No, u samoj završnici susreta Napoli radi preokret, u 89. minuti Milik pogađa za 1-1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Diawara zabija za pobjedu domaćina. Tako je Napoli ostao na četiri boda zaostatka za vodećim Juventusom, koji je dan ranije na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Benevento sa 4-2. Marko Rog je ušao u igru u sudačkoj nadoknadi (90+5), dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve Napolija.

Prethodno je Torino pred svojim navijačima svladao Inter sa 1-0 (1-0). Torino je pobjednički pogodak postigao u 36. minuti nakon akcije u kojoj je ključnu ulogu imao i Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je, u želji da spriječi kontranapad domaće momčadi, izbio loptu Belottiju, ali ju samo proslijedio dalje do De Silvestrija koji je dodao na suprotnu stranu do usamljenog Adema Ljajića, a ovom nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu. Perišić je, kao i Marcelo Brozović, odigrao svih 90 minuta za Inter, piše Hina.

Lazio je iskoristio poraze Rome, koja je u subotu izgubila na svom terenu od Fiorentine sa 0-2, i Intera te se 2-1 (2-1) pobjedom na gostovanju u Udinama kod Udinesea probili na treće mjesto ljestvice. Udinese je bolje krenuo u susret i poveo golom Lasagne (13), no Lazio je već do kraja prvog poluvremena preokrenuo preko Immobilea (26) i Luisa Alberta (37).

Lazio je sada treći sa 60 bodova, koliko ima i četvrta Roma, koja je u subotu na svom terenu izgubila od Fiorentine sa 0-2, dok je Inter, koji je ranije u nedjelju izgubio sa 0-1 na gostovanju kod Torina, peti sa 59 bodova. Udinese, kod kojega je Andrija Balić odigrao čitavu utakmicu, dok je Stipe Perica ostao na klupi, ostao je 13. sa 33 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close