Ostvaren transfer

Nikola Kalinić prešao iz Atletica u Veronu

Kalinić je prošle godine bio na jednogodišnjoj posudbi u Romi, a za njega je ljetos bio zainteresiran turski Bešiktaš.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2020. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni napadač Nikola Kalinić (32) prešao je u ponedjeljak iz Atletico Madrida u talijanskog prvoligaša Hellas Veronu gdje bi trebao dobiti minutažu te ostati dvije godine, rekla je Hini osoba uključena u pregovore.

"Kalinić prelazi u Hellas Veronu, do kraja dana će sve biti zaključeno. Potpisat će ugovor na dvije godine. Otišao je u Veronu jer će ondje dobiti minutažu", izjavio je izvor. Na klupi Verone je hrvatski trener Ivan Jurić, koji je baš kao i Kalinić igrao za Hajduk.

Kalinić je prošle godine bio na jednogodišnjoj posudbi u Romi, a za njega je ljetos bio zainteresiran turski Bešiktaš.

"Bešiktaš nikada nije bio opcija jer igrač nije htio otići tamo", rekao je izvor.

Kalinić se odlučio na povratak u Italiju gdje je osim Rome igrao i za Fiorentinu, te Milan od 2015. do 2018. godine. U talijanskoj ligi je upisao 115 nastupa i zabio 38 golova uz 13 asistencija.

Verona i Atletico u ponedjeljak predvečer još uvijek nisu objavili prelazak, javlja HINA.

"Opcija se još uvijek razmatra pa dok ne bude do kraja zaključena neće biti službene objave", rekao je drugi izvor.

Bivši hrvatski reprezentativac Kalinić bio je došao u Atletico Madrid u ljeto 2018. te je imao ugovor na još godinu dana, do 30. lipnja 2021.

No crveno-bijeli su ljetos doveli 33-godišnjeg golgetera Luisa Suareza iz Barcelone, a još od ranije imaju napadače Diega Costu, Joaa Felixa i Angela Correu. Ljetos ih je napustio pak Alvaro Morata koji je potpisao za talijanskog prvaka Juventus.

Hellas Verona je nakon početna tri kola talijanskog prvenstva upisala dvije pobjede i poraz. Prošlu sezonu je završila na devetom mjestu među 20 klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close