Podebljajte malo

Niko Kovač: Odštete za trenere morale bi biti veće

"Želio bih da se za trenere plaćaju veći iznosi. Time bi se postiglo da treneri imaju veće šanse za preživljavanje u klubu. Ako za nekoga platiš veći iznos, ne želiš ga odmah izgubiti", kazao je Kovač
Sport / Nogomet | 30. 07. 2018. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prelazak Nike Kovača iz Eintrachta u Bayern koštao je bavarskog velikana mršavih 2,2 milijuna eura.

Uzme li se u obzir Kovačev trenerski rejting i dosadašnji rezultati, može se kazati da su ga dobili za ''kusur'' od tečajnih razlika.

U razgovoru za Kicker hrvatski je nogometni stručnjak izrazio mišljenje kako treneri također trebaju imati pristojnije odštete, mjereno prema iznosima koji se plaćaju za igrače.

"Želio bih da se za trenere plaćaju veći iznosi. Time bi se postiglo da treneri imaju veće šanse za preživljavanje u klubu. Ako za nekoga platiš veći iznos, ne želiš ga odmah izgubiti", kazao je Kovač, ali je odbio komentirati visinu odštete koju je dobio njegov dosadašnji klub.

Ipak, Kovaču je jasno da igrači u nogometu trebaju vrijediti više od trenera.

"U nogometu su igrači vrjedniji od trenera, jer oni moraju ostvariti uspjeh na terenu. Trener je dio tima, ali bez obzira na odgovornost koju preuzima, ne bih želio da trener bude u samome vrhu po vrijednosti", pojašnjava dalje Niko Kovač, ali napominje kako bi se ti odnosi trebali malo izbalansirati.

Njegov klub FC Bayern doživio je dva poraza na američkoj marketinškoj turneji. Uz poraz od Juventusa 0:2, Bavarci su izgubili i od Manchester Cityja (2:3).

Kovač kaže kako ekipa još nije stabilna u obrani, tako da je poboljšanje na tom planu jedan od njegovih prioriteta.

FC Bayern s Nikom Kovačem vraća se 2. kolovoza u trening centar Tegernsee, a tri dana kasnije čeka ih utakmica protiv Manchester Uniteda na Allianz Areni.

Tjedan dana nakon toga čeka ih njemački Superkup, a tada će Kovač prvi put službeno igrati protiv svog bivšeg kluba Eintrachta iz Frankfurta.

Kopirati
Drag cursor here to close