Gabeljanin među Lokosima

Nikica Jelavić vraća se u Hrvatsku završiti karijeru

Bivši hrvatski reprezentativac, Nikica Jelavić, karijeru nastavlja u zagrebačkoj Lokomotivi.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2020. u 09:48 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelavić je u četvrtak proslavio 35. rođendan, dolazi iz Kine kao slobodni igrač i u ponedjeljak bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom, prenose Sportske novosti.

 Posljednje četiri godine Gabeljanin je igrao u kineskim drugoligašima, Beijing Renheu i Guizhou Zhichengu.

 Jelavić će tako biti treći veteran u svlačionici Lokosa, dočekat će ga nešto mlađi suigrači u zrelim igračkim godinama, 34-godišnji Mario Budimir i 33-godišnji Sammir.

 Jelavić je do prije desetak dana normalno trenirao, a posljednju je utakmicu u Kini odigrao prije gotovo godinu dana, 21. rujna prošle godine. A posljednje je pogotke postigao 31. kolovoza 2019., dvaput je zatresao mrežu Zhiyuna u gostujućoj 2:1 pobjedi.

 Za klub iz Guiyanga, Guizhou Zhicheng, Jelavić je u dvije sezone odigrao ukupno 58 utakmica, postigao je 27 pogodaka i osam je puta asistirao za golove. Podsjetimo da je u Jelavić u 36 navrata igrao za Hrvatsku i zabio je šest golova.

 Nakon potpisa ugovora, Jelavić će odmah biti registriran i imat će pravo nastupa za Lokose poslije reprezentativne stanke, 12. rujna protiv Gorice u Kranjčevićevoj, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close