Interove kronike

Nikad ne žuri kazati što žele Nerazzurri: Slijedi veliki posao u Barceloni?

Što se tiče ljetnog prijelaznog roka, puno će toga na Meazzi ovisiti o Lautaru Martinezu. Argentinac se fantastično slaže s Romeluom Lukakuom i tvore paklen napadački dvojac, no Lautaro ima veliku želju da zaigra s Lionelom Messijem...
Sport / Nogomet | 14. 04. 2020. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Gazzeta.it / Lautaro Martinez velika je zvjezda Intera i Argentine

Milanski Nerazzurri su se pod vodstvom Antonija Contea konačno stabilizirali i približili borbi za Scudetto.

Na njihovu žalost, posljednjih ih je nekoliko kola dosta udaljilo od Lazija i Juventusa, no u odnosu na prijašnje sezone, ovo je priličan napredak za Inter.

Osim toga, još uvijek su „živi“ u Europskoj ligi i svakako spadaju u najuži krug kandidata za osvajanje ovog trofeja.

Što se tiče ljetnog prijelaznog roka, puno će toga na Meazzi ovisiti o Lautaru Martinezu. Argentinac se fantastično slaže s Romeluom Lukakuom i tvore paklen napadački dvojac, no Lautaro ima veliku želju da zaigra s Lionelom Messijem, svojim velikim prijateljem.

Dodatan problem za Inter je činjenica da Lautaro ima odštetnu klauzulu od 111 milijuna eura. Iznos je to koji prije pandemije koronavirusa nije bio bauk za najveće svjetske klubove, ali sada će čak i Barca dobro odvagnuti svaki euro.

Stoga Inter ima odličan prijedlog za Katalonce, piše Gazzetta dello Sport, a to je trampa po kojoj bi na Nou Camp preselio Lautaro, dok bi na Meazzu stigao Antoine Griezmann.

Osvajač svjetskog zlata s Francuskom 2018. prije manje od godinu dana je stigao na Camp Nou u transferu vrijednom 120 milijuna eura, ali njegovih 14 pogodaka i četiri asistencije u 37 utakmica u svim natjecanjima jako je tanak učinak za igrača koji je stigao s epitetom ponajveće svjetske napadačke zvijezde.

Posebno je slab bio u Primeri s osam golova u 26 utakmica, puno premalo da bi opravdao 120 milijuna europskih novčanica.

U ovakvim kalkulacijama nije nebitna činjenica da je Griezmann čak šest godina stariji od Lautara, tako da bi Inter mogao tražiti još nekakvu kompenzaciju od Katalonaca.

Osim toga, treba podsjetiti kako je jedna od najvećih želja Antonija Contea za vezni red Arturo Vidal, igrač kojeg je svojedobno upravo Conte doveo u Juventus i promovirao ga u ponajboljeg centralnog veznjaka svijeta.

Trener Nerazzurra već duže vrijeme pokušava vratiti Čileanca pod svoju pasku, a nema sumnje da bi Barcelona uključivanjem Vidala u cijeli posao zadovoljila apetite Intera.

Naravno rasplet cijele priče je više nego na dugu štapu, ali kad ugledna i tradicionalno dobro informirana Gazzetta piše o ovome, jasan je to znak da se ne radi o pukom transfer traču.

Kopirati
Drag cursor here to close