Ne sam, Lewa!

Nijemci preklinju Lewandowskog da ne sruši rekord Gerda Müllera

Proteklog vikenda Robert Lewandowski je izjednačio rekord Gerda Müllera i na to se čekalo 50 godina. Protiv Augsburga ima priliku da još jednim golom postavi novi rekord. No, Nijemci su zamolili Lewandowskog da to ne učini.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2021. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FootTheBall / Lewandowski se izjednačio s Gerdom Müllerom 

U 33. kolu Bundeslige Robert Lewandowski je izjednačio rekord Gerda Müllera, koji je odolijevao 50 godina. Postigao je svoj 40. gol sezone, u utakmici protiv Freiburga.

Poljak u posljednjem kolu protiv Augsburga ima priliku da još jednim golom postavi novi rekord. No, Nijemci su zamolili Lewandowskog da to ne učini.

"Sve ukazuje na to da će Lewandowski oboriti rekord, ali što ako dobrovoljno odustane od njega? Nezamislivo, zar ne? Kad bi samo ovaj jedan rekord mogao biti prepušten Mülleru. Zašto? Jer to je Gerd Müller. Jer Bayern nikada ne bi bio klub kakav je postao da nije bilo Müllera. To bi bio najljepši i najdivniji način da se oda počast Mülleru", piše Peter Ahrens, kolumnist Der Spiegela.

"Iz poštovanja prema Gerdu Mulleru, Lewandowski ne bi trebao igrati protiv Augsburga", dodaje Dietmar Hamman, bivši njemački reprezentativac.

Međutim, čini se da su ti zahtjevi uzaludni jer Lewandowski je izrazio želju da postigne 41. gol u posljednjem kolu protiv Augsburga.

Kopirati
Drag cursor here to close