PSG

Nijemac Thomas Tuchel ima još samo pet mjeseci vremena

"Šefovi očekuju da se ekipa dobro razvija i Tuchel sad ima samo pet mjeseci kako bi dokazao da je pravi trener za PSG", kaže David Fioux, novinar L’Équipea.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2019. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Thomas Tuchel, trener PSG-a

Nijemac Thomas Tuchel prošle je godine preuzeo francuski PSG i vjerojatno izazvao zavist kod mnogih vrhunskih nogometnih stručnjaka.

Klub koji pliva u novcu, sjajan tim, odriješene ruke za dovođenje novih zvijezda, bezgranično povjerenje gazde kluba - sve to je Tuchel imao u početku.

Nakon razočaravajuće prošle sezone, ponajprije zbog ranog ispadanja iz Lige prvaka, Tuchel je osjetio što znači ne ispuniti očekivanja u velikom klubu. Uza sve to još mu se počeo stvarati problem zvan Neymar.

Nije nikakva tajna da Brazilac želi otići iz Pariza, a uprava kluba, s druge strane, u ovoj sezoni očekuje pravi rezultat od njemačkog trenera.

"Tuchelov je položaj potpuno drukčiji u odnosu na onaj od prije godinu dana. Tada su u klubu bili njime oduševljeni, ali na kraju sezone njegova je bilanca bila razočaravajuća. Zbog toga se sad mora snalaziti pod ogromnim pritiskom", kaže David Fioux, novinar L’Équipea.

Pritisak na Tuchela je tim prije veći jer su mu gazde i ovoga ljeta ispunili više želja nego zlatna ribica.

Tako je Idrissa Gueye  doveden iz Evertona (30 milijuna eura),  Pablo Sarabia iz Seville (18 milijuna), a Ander Herrera je iz Machester Uniteda došao kao slobodan igrač. Uz to kupili su i Abdoua Dialla iz Borussije Dortmund (32 milijuna). Dakle, ovih 80 milijuna prava su sitnica u odnosu na onih 222 koliko ih je stajao Neymar.

"Tuchel sad više ne može kazati kako mu momčad još nije kompletna. Sad on mora pokazati što zna. Šefovi očekuju da se ekipa dobro razvija i Tuchel sad ima samo pet mjeseci kako bi dokazao da je pravi trener za PSG", kaže Fioux.

Neymar je u ovome trenutku najveći problem i njega se ne može ignorirati. Čak i sportski direktor Leonardo, Brazilac koji je zahladio odnose sa svojim zemljakom Neymarom, kaže kako je jasno da njihova najveća zvijezda želi otići.

Foto: Reuters / Neymar bi najradije natrag u Španjolsku

"Neymar  može otići iz PSG-a, treba samo doći adekvatna ponuda za njega", kaže Leonardo posve otvoreno.

Tuchel u ekipi možda ima još jedan problem, ali nimalo sličan Neymarovu.

Naime, navijači i neki nogometni stručnjaci smatraju kako vratar Alphonse Areola (26) nije taj kalibar i da bi im trebalo jedno zvučnije ime. PSG u ovome trenutku nije pikirao nijednoga, barem ne službeno.

Bilo kako bilo, nakon dobroga starta u prvom kolu nove sezone Ligue 1 i pobjede od 3:0 nad Nimesom, PSG u nedjelju igra protiv Rennes u okviru drugog kola. Očekuje se pobjeda, a ona bi bila dobar poticaj za trenera čijih je pet mjeseci na promatranju već započelo.

Kopirati
Drag cursor here to close