Bernabeu, we have a problem

Nije se ni zagrijao: Luka Jović na izlaznim vratima madridskog Reala?

'Mi smo potpisali zamjenu. Nisam siguran da Zidane dobro poznaje Jovića. Ja ga dobro poznajem, on je golgeter', rekao je Mijatović nakon što je Real kupio Jovića.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Luka Jović

Početkom lipnja, madridski Real dogovorio je transfer 21-godišnjeg srpskog nogometaša Luke Jovića iz frankfurtskog Eintrachta. Sada se piše da bi, nešto više od dva mjeseca nakon transfera, Jović mogao biti poslan na posudbu.

Jović je došao na Santiago Bernabeu iz Eintrachta za 60 milijuna eura odštete, uz mogućih dodatnih pet milijuna eura bonusa.

Mladi srpski napadač je karijeru je započeo u Crvenoj Zvezdi iz koje je u veljači 2016 preselio u Benficu. U ljeto 2017. došao u Eintracht iz Benfice na posudbu s mogućnošću otkupa. Jović je prošle sezone u 48 nastupa zabio 27 golova, te upisao sedam asistencija.

Sredinom travnja ove godine Eintracht je službeno otkupio Jovića za sedam milijuna eura, a samo dva mjeseca kasnije prodao ga je Realu za 60 milijuna eura. Kako su tada naveli njemački mediji, Eintrachtu je od tog iznosa pripalo 48 milijuna, a preostalih 12 milijuna Benfica je trebala podijeliti s igračevim menadžerom.

Samo par dana kasnije, bivši crnogorski nogometaš i legenda Reala, koja ima pouzdanih informacija iz kluba, Predrag Mijatović rekao je kako Jović neće biti prvotimac odnosno da su 'kraljevi' skupo platili 'rezervu'.

'Mi smo potpisali zamjenu. Nisam siguran da Zidane dobro poznaje Jovića. Ja ga dobro poznajem, on je golgeter', rekao je Mijatović te dodao:

'On je mlad i treba mu dati vremena za prilagodbu, ali on je igrač koji može biti koristan. No od njega ne treba očekivati 20 golova u prvoj sezoni.'

Foto: AP / Jovićevo predstavljanje na Estadio Santiago Bernabéu

A sada, par dana prije početka La Lige, odnosno nakon odrađenih priprema i odigranih prijateljskih utakmica, španjolski Don Balon, koji je sklon neprovjerenim informacijama, piše u sličnom smjeru.

Međutim, zanimljivo je da i Realu bliska Marca također tvrdi kako Jović nije impresionirao trenera Zinedinea Zidanea, koji je odlučio poslati ga na posudbu.

Nije poznato gdje bi Jović otišao na eventualnu posudbu, ali postavlja se pitanje koga bi Zidane mogao, uz Karima Benzemu, koristiti u napadu?

Iako 'kraljevi' još uvijek imaju vremena dovesti napadača, jer prijelazni rok u Španjolskoj traje do 2. rujna, imena potencijalnih novih napadača nisu u opticaju, osim što se spominje Urugvajac Ricardo Stuani, koji bi za samo sedam milijuna eura mogao doći iz Girone.

Jović pak ne želi ići na posudbu i njegov je cilj uvjeriti Zidanea kako je u stanju odgovoriti zahtjevima jednog kluba kao što je Real.

Kopirati
Drag cursor here to close