Navas, Jesus Navas

Nije se hladio: Nesalomljivi veteran rekorder je po minutama na terenu

Kad gledamo samo igrače u terenu, rekorder je Jesus Navas iz Seville sa 3371 minuta na terenu. Veteran Andalužana je nastupio u svih 38 utakmica, a samo protiv Villarreala nije startao u početnom sastavu, već je ušao na poluvremenu.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2020. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Iako je Messi igrač koji rijetko propušta minute u prvenstvu, protekle sezone najviše je igrao Jesus Navas

Prošlog vikenda je završila sezona 2019./2020. španjolske La Lige. Real Madrid je po 34. put postao prvak, Barcelona, Atletico i Sevilla dohvatili su Ligu prvaka, a iz lige su ispali Leganes, Mallorca i Espanyol.

Messi je po sedmi put odnio titulu najboljeg strijelca La Lige s 25 golova, a ove sezone je postavio i rekord s 21 asistencijom.

Što se tiče ostalih statističkih podataka, najviše minuta na terenu proveo je golman Getafea David Soria, 3420, a odmah potom vratar Atletica Jan Oblak, 3396,.

Međutim, kad gledamo samo igrače u terenu, rekorder je Jesus Navas iz Seville sa 3371 minuta na terenu. Veteran Andalužana je nastupio u svih 38 utakmica, a samo protiv Villarreala nije startao u početnom sastavu, već je ušao na poluvremenu.

Također, bivši igrač Cityja samo je na tri utakmice ostao bez svih minuta, u spomenutoj protiv Villarreala, te je još dva puta izašao u 87. i 89. minuti.

Najbliži Navasu po ovom statističkom podatku je Iago Aspas. Napadač Celte je na terenu proveo 3266 minuta, a propustio je samo jedan susret zbog odrađivanja kazni žutih kartona.

Od hrvatskih igrača najviše minuta je skupio Ante Budimir, koji je u dresu Mallorce odigrao 35 utakmica u kojima je na terenu proveo 2781 minutu.

Drugi je Luka Modrić, koji je za Real upisao 31 nastup i 1999 minuta. Ivan Rakitić je skupio nastupa kao i Modrić, no nešto manje minuta, 1583.

Filip Bradarić je u Primeru stigao tek u siječnju, ali je imao solidnu polusezonu u Celti, nastupio je na 14 utakmica i pritom upisao 705 minuta na terenu.

Hrvat s najmanje nastupa u La Ligi ove sezone bio je Šime Vrsaljko, koji je zbog ozljede za Atletico nastupio na tek pet susreta upisavši 363 minute na terenu.

Budimir predvodi i listu strijelaca Hrvata u Primeri s 13 golova te je na 8. mjestu La Lige u toj kategoriji, dok je Luka Modrić s osam asistencija najbolji asistent među Hrvatima.

Budimir, koji je prije dva dana proslavio 29. rođendan, mogao bi napustiti Mallorcu, jer igranje u Segundi zasigurno nije prvi izbor ukoliko bude drugih opcija. Upravo je Sevilla pokazala interes za Zeničanina.

Kopirati
Drag cursor here to close