AC Milan

Nije samo Ragnick u pitanju: Raskol u Milanu je puno dublji

Ralf Ragnick je obznanio direktoru Gazidisu da planira na sjever Italije dovesti svoje stručnjake. To je ujedno i konačna presuda Bobanu i Maldiniju, što znači da za njih mjesta na San Siru više nema.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2020. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Paolo Maldini i Zvonimir Boban gube uporišta u Milanu?

Protekli je tjedan u Italiji prošao u znaku odgoda utakmica zbog koronovirusa i velikog raskola unutar uprave AC Milana.

I dok će se Derby d'Italia (Juventus - Inter) i preostale četiri utakmice lako nadoknaditi, odnos između Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, sportskih direktora Rossonera, s jedne, te izvršnog direktora Ivana Gazidisa i američkih vlasnika Elliott Managementa s druge strane, nepovratno je narušen.

To je otkrio i sam Zvone Boban, koji je u velikom intervjuu za Gazzettu dello Sport oštro iskritizirao upravu koja je u kratkom vremenu dala javnu podršku njemu i Maldiniju, kao glavnima zaduženima za vođenje sportske politike, da bi samo par dana kasnije u javnost procurila informacija kako im čelnici rade iza leđa.

Naime, izvršni direktor Ivan Gazidis, koji ima punu podršku spomenutih vlasnika, u tajnosti pregovara s Michaelom Emenalom i Ralfom Ragnickom.

Emenalo je nekadašnji tehnički direktor Chelseaja te se još ne zna kakvu bi funkciju obavljao na San Siru – ukoliko uopće i dođe – dok je Ragnick označen kao glavni mastermind koji će voditi sportsku politiku Rossonera na svim razinama.

Boban i Maldini se ne mogu pomiriti s „dvoličnošću“ vlasnika koji su igrali s figom u džepu kada su im dali javnu potporu. Očito su ih samo mislilii zadržati do kraja aktualne sezone, da bi na ljeto dvojici legendi uručili otkaz i na njihovo mjesto doveli Ralfa Ragnicka koji nema u planu zadržati spomenuti dvojac Boban-Maldini.

Dogovor s njemačkim stručnjakom je praktički riješen, suradnja bi trebala trajati minimalno tri godine, a Bild je objavio kako je Ragnick obznanio Gazidisu da planira na sjever Italije dovesti svoje stručnjake. To je ujedno i konačna presuda Bobanu i Maldiniju, što znači da za njih mjesta na San Siru više nema.

Zvonimir Boban je Gazzetti izjavio da su on i Maldini planirali postupno pomlađivati momčad dodavanjem pojedinih veterana uz koje bi stasale mlađe zvijezde. To se poglavito ogleda u primjeru dovođenja Zlatana Ibrahimovića s kojim su Ante Rebić i Samu Castillejo naprosto eksplodirali u drugom dijelu sezone.

Mediji u Italiji pišu kako su Boban i Maldini htjeli u narednih mjesec dana dogovoriti dolazak još barem dvojice iskusnih igrača, a tome u prilog ide i izjava agenta Thiaga Silve koji je već kontaktiran od strane dvojca Rossonera.

Osim stopera PSG-a, u igri je bilo produženje ugovora Ibrakadabri i dovođenje Luke Modrića koji bi postao dirigent u veznom redu pa bi tako ovaj gigant iz Lombardije imao po jedno veliko ime u svim linijama momčadi, uz koje bi stasali ostali mladići.

Gazidis ima drugačiji plan. On želi odmah pomladiti momčad, stvoriti jednu bazu igrača, ali je upitno kad će jedan takav tim stasati za velike rezultate.

Gazidis je tajanstven po pitanju financija za sljedeću sezonu, a to sve upućuje na dobro isplaniran scenarij prema kojemu će se riješiti ovog dvojca i dovesti Ragnicka - mora se priznati, jednog od najvećih nogometnih stručnjaka na svijetu.

Zbog svega toga odnos je stigao do točke pucanja, a Gazidis se okrenuo Ragnicku i novom zaokretu u klupskoj politici.

Pojedini mediji tvrde kako bi se Boban mogao vratiti na mjesto savjetnika Giannija Infantina, koji bi raširenih ruku dočekao bivšu desetku Vatrenih u „staro jato“.

Kopirati
Drag cursor here to close